• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Overname Church's door Prada

Overname Church's door Prada

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Prada Group heeft bekendgemaakt dat het de resterende 55 procent van het schoenenmerk Church's heeft overgenomen. In 2003 verkocht het Italiaanse luxebedrijf meer dan de helft van de aandelen van het Britse Church's aan de investeringsgroep Equinox.

Met de herovername van 55 procent heeft Prada nu weer de volledige controle over het merk. ”Ik ben erg tevreden met de acquisitie van Church's,” zei voorzitter Patrizio Bertelli in een persbericht. ”Het is een teken van vertrouwen in onze strategie van de afgelopen twee jaar. De groep heeft zich geconcentreerd op zijn kernmerken en hoe wij het beste onze omzet en winstgevendheid kunnen stimuleren.” Twee jaar geleden besloot Prada, na een serie overnames, zich te concentreren op de kernmerken die de meeste groei beloofden. Een aantal merken, waaronder Jil Sander, werden aan investeringsbedrijven verkocht. Church's heeft winkels in 40 landen en 26 eigen winkels. De omzet voor 2006 wordt geschat op 62 miljoen euro, een stijging ten opzichte van 56 miljoen euro het jaar daarvoor. In het persbericht zei Prada dat het van plan is de groei van Church's te versnellen door de komende drie jaar het aantal winkels te verdubbelen.

Er zullen nieuwe winkels worden geopend in het Verre Oosten, Japan, Europa en de VS. Voormalig LVMH directeur Agostino Ropolo is verantwoordelijk voor de retailontwikkeling.

Church's
Prada