• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Ouderwets chic in Milaan

Ouderwets chic in Milaan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tomas Maier heeft bewezen dat echte chique door pure eenvoud kan worden bereikt. Voor hem geen franjes of drukte. Voor Bottega Veneta's voorjaar/zomer 2007 show in Milaan stuurde de ontwerper zijn modellen de catwalk op in een zacht palet van beige, zand, chocolade, roest, oud roze en koraal. De accessoires waren beperkt tot de beroemde gewoven leren tassen en hooggehakte sandalen van het merk. De collectie begon met een selectie flinterdunne trench jurken (een kruising tussen een regenjas en een jurk) die sterk aan Audrey Hepburn in Roman Holiday herinnerden. Deze werden gevolgd door plissé rokken en jurken, tops met ruches en de terugkeer van de op grote schaal geïmiteerde cocktailjurken van jerseykatoen van afgelopen seizoen. Details zoals het voor hem typerende vlechtwerk in de banden en in stukken stof rond de taille weerspiegelen de patronen van het leer van de tassen en demonsteren het vakmanschap van de ontwerper. Maier sloot de collectie af met een reeks lichte, luchtige avondjurken gedragen met platte sandalen, perfect voor een mondain zomerfeest.

Bij het klassieke Italiaanse modehuis Ferragamo draait het volgende zomer om kleur. Of het nou om een geel zomerjurkje gaat, een rood zijde topje met een khaki katoenzijde rok gedragen of een zwart-wit piqué zomerjurk met gele bloemen versierd, ontwerper Graeme Black ziet een zonnige zomer tegemoet. Zijn modellen lijken op de vrouwen uit de jaren 50, de hoogtijdagen van het merk. Ze dragen jurken en wijde rokken met ingesnoerde tailles, crinoline onder hun rokken en fijn-gebreide vestjes. Ze zijn op en top vrouwelijk. Voor de vrouw met een minder formele smaak zijn er kuitbroeken en shorts met korte katoenen jasjes met drie-kwart mouw, mooi opgestreken bloeses en babydoll topjes.

Ondertussen koos breiselspecialist Pringle voor dezelfde soort tonaliteit als Bottega Veneta. Het palet bestond uit wit, grijs, beige en zwart, afgewisseld met geel. Ondanks het specialisme in breisels was er nauwelijks een gebreide creatie te bekennen, behalve één zilvergrijze trui die uit de toon viel in een collectie waarin lucthige jurken met lage taille, strakke broeken en shorts met omslag overheersten. Het was voor ontwerpster Clare Waight Keller de tweede collectie voor het merk, maar het is de voormalige Gucci en Ralph Lauren ontwerpster gelukt haar eigen handschrift aan Pringle te geven.

Pringle