• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Oud-Waalweardirectie begint nieuw bedrijf

Oud-Waalweardirectie begint nieuw bedrijf

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Twee voormalig leden van de directie van Waalwear zijn een nieuw bedrijf begonnen. Onder de naam A-Wear Quality Brands gaan Martin Claus en Henri Snoep verder met de ontwikkeling van het Waalwearmerk Salty Dog. Behalve dat het bedrijf het merk Salty Dog van Waalwear overneemt, komt A-Wear ook met een aantal nieuwe merken.

Begin dit jaar maakte de Waalwear Holding bekend dat het bedrijf werd opgesplitst in Waalwear Men en Waalwear Kids, twee divisies die met ingang van april rechtstreeks onder moederbedrijf Logo International zouden vallen. Ook werd bekend dat het toenmalige management, bestaande uit Martin Claus en Henri Snoep, Waalwear zouden verlaten met medeneming van Salty Dog.

Het kersverse bedrijf begint met de uitlevering van de wintercollectie van Salty Dog van 2008. Voor zomer 2009 komt daar de verkoop van Sons & Daughters bij, een door het bedrijf zelf ontwikkelde lijn in kinderkleding. De eerste collectie heeft een romantische uitstraling met een modieuze twist.

Verder is A-Wear Quality Brands agent voor de merken Twin Life Junior, North Sails Junior en importeur van Looney Tunes. Het bedrijf heeft bij de start al veertien werknemers, die allemaal eerder werkzaam zijn geweest bij Logo-Amsterdam.

saltydog