• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Oprichter Villa Happ overleden

Oprichter Villa Happ overleden

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Noud van Happen, oprichter van winkelketen Villa Happ, is donderdag op 78-jarige leeftijd overleden in de Belgische plaats Edegem. Dat heeft de familie bekendgemaakt. De begrafenis vindt plaats op donderdag 22 november in Geldrop. Dat is de plaats waarin hij 78 jaar geleden werd geboren. De familie heeft een condoleanceregister geopend op het internet.

In en na de oorlog werkte Van Happen in het familiebedrijf; Zand en Grindbedrijf Van Happen in Geldrop. In 1965 begon hij met de verkoop van kinderkleding, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van de winkelketen Villa Happ. De eerste winkel opende in 2000, een jaar later begon het bedrijf met franchisen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met ruim zestig winkels in verschillende landen en 120 verkooppunten bij andere retailers.

Hoewel de onderneming flink groeide, heeft het ook een aantal heftige jaren achter de rug. Het bedrijf werd twee keer failliet verklaard en moest beide keren een doorstart maken. Aanvankelijk kwam het bedrijf in handen van investeerders, maar mede-oprichter Toine van Happen en zijn broer Roger kochten het later terug.

Villa Happ stapte over op een organisatie van franchisewinkels en een multibrandformule. Aan het bestaande rijtje eigen merken - Artoni Girls en Artoni Boys, Rebble Pebble, Hot Gossip en Square Deal - werden onder meer de kinderkledingmerken Cars, Brunotti en Girandola toegevoegd. Villa Happ heeft fabrieken in het Verre Oosten en winkels in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Turkije. Ook is er een buitenlands kantoor gevestigd in Dubai.

Villa Happ