Onderzoek: Belgen dragen 88 procent van hun kleding niet in 2017

Hoeveel items die in een kledingkast hangen, draagt de eigenaar nou echt? Waar de meeste consumenten denken dat dit aandeel maar klein is, kan de realiteit een stuk hoger uitpakken blijkt uit onderzoek van Movinga.

Het bedrijf, dat zichzelf omschrijft als ‘relocation expert’, deed onderzoek in 20 landen bij 18.000 huishoudens naar het werkelijke consumptieniveau en wat de huishoudens denken dat ze consumeren. “De resultaten laten zien dat individuen niet in staat zijn om hun eigen aandeel in de wereldwijde problemen van overconsumptie en weggooicultuur te beoordelen,” aldus Movinga.

Een van de vlakken van consumptie waar de huishoudens naar gevraagd werden is de consumptie van kleding. De vraag ‘Welk percentage van je garderobe heb je niet gedragen de afgelopen twaalf maanden?’ speelt hierbij de hoofdrol. De Belgen dachten dat 26 procent niet gedragen was, terwijl dit werkelijk 88 procent was, een verschil van 62 procent. Van alle landen hadden de consumenten in België de grootste desillusie hoeveel ze dachten dat ze droegen en hoeveel ze werkelijk gedragen hadden.

De noorderburen, de Nederlanders, dachten gemiddeld dat ze 38 procent van hun kleding niet hadden gedragen in 2017, maar dit percentage lag werkelijk op 71 procent. De Nederlanders zitten er dus met 33 procent naast.

Beeld: Pexels

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN