• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Ondergoed van Filou & Friends

Ondergoed van Filou & Friends

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Belgische kindermerk Filou & Friends, onderdeel van modehuis MDR, heeft een eigen ondergoedcollectie op de markt gebracht. Bij het ontwerpen is vooral aandacht besteed aan draagcomfort. Reden voor het invoeren van de ondergoedlijn is dat ontwerpers bij het Belgische modehuis MDR zich erover verwonderden dat onderkleding voor kinderen soms prikkende etiketten en pijnlijke naden bevat. Om dat te omzeilen hebben de slipjes en boxers van Filou & Friends geen naden op de tailleband; het elastiek gaat volledig rond. De prikkende etiketten zijn eveneens verdwenen. De etiketinformatie is nu geprint aan de binnenzijde van de kledingstukken.

De materialen waarvan het ondergoed is gemaakt, zijn geselecteerd op zachtheid. Voor de allerkleinsten gebruikt P'tit Filou een zachte côte 1/1, voor de collectie voor de oudere kids maakte Filou & Friends een combinatie van jersey met lycra. De items uit de ondergoedcollectie van P'tit Filou en Filou & Friends zijn wit, met een grijze bedrukking voor de jongens, roze voor de meisjes en taupe voor de allerkleinsten. De ondergoedcollectie wordt een blijvend onderdeel van de collecties P'tit Filou en Filou & Friends. De lijn bestaat uit een aantal basisstuks die elk seizoen wordt aangevuld met nieuwe ontwerpen. MDR is een afkorting van de namen van de stichters van het modehuis: de broers Dirk en Rudi Maes, die het modehuis in 1988 oprichtten. Het algemeen beleid en de marketing worden verzorgd door Rudi Maes. Zijn echtgenote Sophie verzorgt het ontwerp van de collecties, terwijl broer Dirk het commercieel beleid voor zijn rekening neemt.

MDR brengt twee kindercollecties uit: P'tit Filou voor kinderen tot twee jaar en Filou & Friends omvat kleding voor kinderen van twee tot tien. Filou & Friends heeft ondertussen acht flagship stores in Antwerpen, Kortrijk, Brugge, Gent, Knokke-Heist, Hasselt, Ieper en Namen.

filou friends