• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • O'Neill zeer tevreden over totaaloplossing Unisoft Retail Solutions

O'Neill zeer tevreden over totaaloplossing Unisoft Retail Solutions

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Unisoft vervult wensen en eisen O'Neill "Board riding", de basis van O'Neill O'Neill werd gestart in het ijskoude water van Noord Californië, toen een jonge man genaamd Jack O'Neill en zijn ongeremde passie voor surfen, een manier vonden om de natuur de baas te zijn.In 1952 pionierde Jack met het eerste neopreen wetsuit en opende hij de eerste surf shop ter wereld in Santa Cruz.

Hoewel sinds het begin veel dingen zijn veranderd, is de visie van Jack om functionele en innovatieve kleding te ontwikkelen voor "board riding" nog steeds de basis van het bedrijf. Van het eerste neoprene wetsuit in 1952, de eerste board shorts zonder stiksel tot een uitgebreide lijn van in kleding geïntegreerde electronica; innovatie blijft de brandstof die O'Neill voortstuwt.

De organisatie O'Neill O'Neill Europe is een organisatie van 200 mensen die licentiehouder is van het merk O'Neill. Ze is actief in 32 Europese landen. O'Neill Retail is een divisie van O'Neill Europe en verantwoordelijk voor retail met 12 mensen op het hoofdkantoor in Warmond. Momenteel telt O'Neill 41 winkels in Nederland, Duitsland, België, United Kingdom, Portugal, Spanje en Andorra. In oktober wordt een nieuw winkel concept in Antwerpen gelanceerd. De roll out vindt plaats met een sterke focus op Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

De belangrijkste bedrijfsdoelstellingen zijn het in de markt zetten van volume, het uitdragen van het merk en het leren van producten die verkocht zijn aan de consument. O'Neill werkt sinds eind 2005 met de backoffice-, POS- en managementinformatie oplossing van Unisoft Retail Solutions.

Unisoft kwam het beste uit de selectieprocedure.
Peter Ottervanger, Managing Director vertelt enthousiast: "In 2005 zijn we een selectieprocedure gestart voor een Retail Informatiesysteem. Unisoft bleek het beste aan onze wensen en eisen te kunnen voldoen. Vooral de ease-of-use en de meertaligheid van de kassa oplossing was voor ons doorslaggevend. De referenties van Unisoft en haar no-nonsense cultuur hebben ook een belangrijke rol gespeeld in het beslissingstraject."

Winkelautomatisering onmisbaar voor aansturing organisatie Anton Langeler, IT-Director van O'Neill, over de noodzaak van winkelautomatisering: "Winkelautomatisering is de basis voor onze organisatie. De logistieke oplossing van Unisoft ondervangt al onze bedrijfsprocessen, zoals planning, inkoop, goederenontvangst en voorraadbeheer. Voor O'Neill is winkelautomatisering onmisbaar om deze bedrijfsprocessen eenvoudiger en efficiënter te laten verlopen. Met de informatie uit de systemen zijn wij in staat het bedrijf optimaal te managen". Ottervanger over de overige oplossingen en samenwerking met Unisoft: "De (online) touch screen kassa is super: zeer overzichtelijk en eenvoudig te bedienen. De managementinformatie biedt ons uitgebreide rapportagemogelijkheden waardoor we inzicht hebben in onze voorraad, verkopen etc. Elke maandag bespreken we de rapportages waardoor we de organisatie goed kunnen aansturen. Wij zijn uitermate positief over de mogelijkheden van de software en de samenwerking met Unisoft. Unisoft is een betrouwbare partner met wie O'Neill een goed team vormt."

Unisoft biedt retailers een totaaloplossing van planning, inkoop, logistiek, verkoop, EDI, uitgebreide managementinformatie, instore communication, VPN netwerk tot financiële administratie. Unisoft is onderdeel van de RetailVision International; één van de leidende internationale aanbieders van oplossingen voor retailorganisaties in de non-food sector.

O'Neill
Oneill
Unisoft
unisoft retail solutions