Nike lanceert modest fashion zwemkleding met ‘Nike Victory Swim’

Nike richt zich met de nieuwste zwemkleding op de modest fashion wereld. De Nike Victory Swim collectie is ontwikkeld zodat atleten alle bewegingsvrijheid hebben die ze ook bij andere zwemkleding hebben, maar het lichaam toch bedekt blijft.

De collectie bestaat uit de Full-Coverage Swimsuit, Swim Hijab, Swim Tunic top en Swim leggings, aldus het persbericht. De inspiratie voor de collectie kwam voort uit de reactie van atleten op de Nike Pro Hijab. In gesprek met diverse atleten kwam Nike erachter dat de opties voor modest swimwear vaak een barrière met zich meebrachten - de kleding was niet functioneel of niet bedekkend genoeg. De collectie is lichtgewicht, ademend en sneldrogend en biedt bescherming tegen UV40.

“Hoe meer we luisterden, hoe meer opties we zagen om vrouwelijke atleten van dienst te zijn op nieuwe manieren,” aldus Martha Moore, creatief directeur bij Nike, in het persbericht. “We willen onze visie voor innovatie blijven verbreden en daarom zijn we verheugd dat we nu meer vrouwen kunnen inspireren om aan sport te doen. Voor ons toont de Nike Victory Swim collectie de kracht van innovatie en we moedigen alle vrouwen aan om de blijdschap van sport te ontdekken.”

De collectie is vanaf 1 februari 2020 verkrijgbaar via Nike.com en bij geselecteerde retailers. In Nike’s eigen winkels is de collectie te vinden in Londen, Dubai, House of Innovation in New York en Santa Monica, aldus het persbericht.

Beeld: Nike newsroom

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN