• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nieuwigheden van New York Fashion Week

Nieuwigheden van New York Fashion Week

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

New York Fashion Week zit er bijna op. FashionUnited verzamelde nieuwigheden van het modespektakel. De debuutshow van Calvin Klein onder leiding van creatief visionair Raf Simons ontbreekt natuurlijk niet.

Kanye West introduceert Yeezy denim

In tegenstelling tot de laatste collectie zette Kanye West bij zijn Season 5 Yeezy collectie in op draagbare kleding. Met streetwear invloeden. De rapper en modeontwerper introduceerde denim: losvallende jeans met hoge taille en vintage wassing, die door modellen in kniehoge laarzen werden gedragen. Ook presenteerde West een nieuwe sneaker ’the runner’ met grovere zool dan het model Yeezy Boost 350. West selecteerde Halima Aden als model, een Somalische-Amerikaanse die vorig jaar de krantenkoppen haalde door hijab-dragend mee te doen aan een Miss Minnesota-verkiezing.

All outfits | Yeezy #season5

A post shared by Kanye West (@yeezyscloset) on

Michael Kors zet in op diversiteit

Michael Kors, de ontwerper die een teleurstellend financieel kwartaal achter de rug heeft, stuurde modellen met uiteenlopende leeftijden en maten (van maat US2, EU maat 32 tot US14, EU maat 40) de catwalk op, onder wie Ashley Graham, een van de meest bekende ‘plus-size’ modellen van het moment. Het is voor het eerst dat Kors een model castte met een kledingmaat groter dan US12, EU maat 40. Een live orkest zorgde voor showmuziek. De nieuwe herfst/winter 2017 collectie van Kors laat zich het best omschrijven als klassiek Amerikaans, met camel mantels, geruite kledingstukken, trenchcoats en bont.

MICHAEL MICHAEL MICHAEL!!! Thank you for the opportunity and showing that beauty comes in many different forms!! #michaelkors #nyfw

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

Sies Marjan onthult schoenencollectie

Sies Marjan, het luxemerk van de Nederlandse ontwerper Sander Lak, van wie bekend is dat hij niet van zwart houdt, heeft zijn eerste schoenencollectie gelanceerd. Op de planken van New York Fashion Week stelde hij penny loafer-geïnspireerde modellen voor van suède of lakleer met of zonder krokodillenleer-patroon. De roze, groene, blauwe, gele en bruine stappers hebben een hoge tong en ronde neus, of zijn uitgevoerd als peep-toe model, en hebben een plateauzool, meestal in contrasterend bruin, maar ook een enkele keer in bijpassend roze. De schoenencollectie is vanaf het najaar verkrijgbaar.

Debuutshow Calvin Klein onder leiding van Raf Simons

Raf Simons kon zes maanden na zijn aanstelling eindelijk onthullen welke kant hij opgaat met Calvin Klein. Door modecritici werd de debuutcollectie positief ontvangen. Suzy Menkes van Vogue.co.uk schreef bijvoorbeeld in haar recensie over ‘een fijne en interessante show, met de belofte van nog veel meer goeds’. "Het hoofdstuk van Raf Simons in Amerika is nog maar net begonnen, net zoals dat van president Trump. En na deze redelijk succesvolle start, is het de tijd die zal leren of de ontwerper de ‘dis-Unites States’ zal begrijpen en opnieuw een mode-imperium kan creëren voor Calvin Klein," besluit Menkes.

Beeld: Catwalkpictures

Calvin Klein
Kanye West
Michael Kors
New York Fashion Week
Raf Simons
Sies Marjan
Yeezy