• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nieuwe ontwerpster Pringle benoemd

Nieuwe ontwerpster Pringle benoemd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Britse breisel en ready-to-wear label Pringle of Scotland heeft Clare Waight Keller benoemd tot hoofdontwerpster. De 34-jarige Keller zal in deze hoedanigheid verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van Pringle's dames-, heren- en accessoirecollecties. Ook zal zij verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van het bedrijfsimago, inclusief winkelinrichting, verpakking en advertenties.

"Wij zochten iemand met ervaring in zowel de dames als herenmode, die ook zeer enthousiast was over breisels," zei coo Kim Winser in een interview met WWD. " Daarbij moest hij of zij ook ervaring hebben in zowel Europa als de VS. Het is nu van uiterst belang dat het bedrijf een creatieve eenheid vormt. Clare is hiervoor bij uitstek de geschikte persoon."

Keller, die Stuart Stockdale vervangt, werkte voor haar benoeming als senior ontwerpster bij Gucci, ook ooit onder Tom Ford. Daarvoor was zij directeur van ontwerp bij Ralph Lauren's Purple Label voor heren. Zij begon haar loopbaan als ontwerpster van dameskleding voor Calvin Klein.

Pringle