• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nieuwe missie FFI

Nieuwe missie FFI

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Flanders Fashion Institute (FFI) heeft een nieuwe missie. Voortaan beschouwt het instituut de bevordering van de arbeidsmarkt in de Vlaamse modewereld als zijn belangrijkste taak. Daarnaast heeft de raad van bestuur van het FFI aangegeven de Vlaamse mode ook internationaal meer te willen profileren. "Onze nieuwe missie sluit volledig aan bij het toekomstplan van de Vlaamse regering," zegt Edith Vervloet, de nieuwe directeur van het instituut.

Activiteiten die deze missie moeten ondersteunen zijn onder meer de lancering van een specifieke vacaturesite, informatiesessies voor laatstejaarsstudenten en zelfs het individueel adviseren en coachen van deze laatstejaars. Daarnaast wil het FFI ook samenwerken met de bedrijfswereld, onderzoek- en onderwijsinstellingen. "We praten in dat verband met de Hogeschool Antwerpen over de ontwikkeling van een mastersopleiding," aldus Vervloet.

Het FFI, dat in 1998 met de steun van de Vlaamse regering werd opgericht, heeft een woelige periode achter de rug. Er was een vertrouwensbreuk tussen het instituut en de Vlaamse minister van economie Fientje Moerman en bovendien vertrok directeur en voorzitter van de raad van bestuur Linda Loppa onverwacht. Vervolgens werd de nieuwe directeur aangetrokken en een nieuwe raad geformeerd. (Bron: Antwerpen Apart)

FFI