• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nieuwe leiding Kenzo en Lacroix

Nieuwe leiding Kenzo en Lacroix

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

LVMH heeft ingrijpende veranderingen aangekondigd in het senior management van de modehuizen Kenzo en Christian Lacroix. Het is de zoveelste wijziging in de top van het Franse luxegoederenconcern.

François Steiner is benoemd als algemeen directeur van Kenzo. Steiner was hiervoor de topman van overhemdenspecialist Thomas Pink, dat ook onder LVMH valt. Hij stapt in de schoenen van Vincent Huguenin die zijn positie na iets meer dan en jaar alweer verlaat. Steiner trad in 1997 bij LVMH in dienst en zat sinds juli 2001 op de beste stoel bij Thomas Pink.

François Steiners taak wordt in de eerste plaats een forse expansie van Kenzo. Daarbij zal hij intensief samenwerken met Antonio Marras, die in oktober van dit jaar werd benoemd als creatief directeur van de Kenzo damescollectie.

LVMH heeft tevens aangekondigd dat Geoffrey de La Bourdonnaye is benoemd tot nieuwe topman bij Christian Lacroix. De La Bourdannaye werkte hiervoor bij EuroDisney, waar hij de verantwoording droeg voor merchandising en retail. Hij neemt het roer over van Jean Pierre Deby die met pensioen gaat. Hij komt niet uit het niets want maakt al sinds 1992 deel uit van het Kenzo management team.

Beide benoemingen volgen kort op de aanstelling van Jeffry Arronson die Fred Wilson heeft opgevolgd als algemeen directeur van Donna Karan. Het is nog onduidelijk wie het van Arronson overneemt bij modehuis Marc Jacobs, waar hij daarvoor directeur was.

Ook bij LMVH's concurrent PPR rommelt het, want over de opvolgers van topmannen Tom Ford en Domenico De Sole, die begin november hun vertrek bij Gucci aankondigden, wordt nog druk gespeculeerd.

Lacroix