• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nieuwe eigenaar Bikkembergs wil flinke expansie

Nieuwe eigenaar Bikkembergs wil flinke expansie

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Dirk Bikkembergs heeft een nieuwe eigenaar. De Italiaanse aandeelhouders Zeis Excelsa en SNV hebben een belang van 51 procent in het modemerk verkocht aan het Chinese Candudilo. De eerste stap van de nieuwe beheerder: een ambitieus retail uitbreidingsplan.

Bikkembergs zal een flagshipstore gaan openen in Macau volgend jaar. Daarna zullen grote vijf winkels volgen in China's belangrikste steden. Onder leiding van de nieuwe, Chinese eigenaar gaat het van oorsprong Belgische merk dus vooral focussen op Azië. Al zullen de Verenigde Staten ook snel volgen, zegt CEO Maurizio Pizzuti tegen WWD.com. Momenteel heeft Bikkembergs alleen een website in de States, maar geen groothandelstak of eigen winkels.

In totaal gaat Canudilo zo'n 60 miljoen euro investeren in de uitbreidingsplannen van het modebedrijf. Voor de overname zelf legden de Chinezen 40,7 miljoen euro op tafel. Ter info: de gemiddelde omzet van het modelabel ligt rond de 100 miljoen euro per jaar.

Dirk Bikkembergs in Chinese handen

Zeis Excelsa en SNV houden beide een belang van 24,5 procent in Bikkembergs. Ze zullen de schoenen en de ready-to-wear collecties van het merk blijven produceren.

Canudilo is al bekend in de modebranche. Het bedrijf heeft in China driehonderd Canudilo monobrand winkels en honderd franchise boetieks van internationale luxe labels als Salvatore Ferragamo, Emporio Armani, Max Mara en Givenchy.

Zeis Excelsa en SNV blijven betrokken bij Bikkembergs

De ontwerper Bikkembergs werd geboren in de Duitse stad Keulen, maar studeerde in Antwerpen. Daar behoorde hij met Ann Demeulemeester, Dries van Noten, Dirk van Saene, Walter van Beirendonck en Marina Yee tot de Antwerpse Zes.

Bikkembergs heeft naam gemaakt met ontwerpen met een sportieve touch, eerst alleen voor mannen en vanaf midden jaren negentig ook voor vrouwen. Toch haalt hij de laatste jaren vooral de pers vanwege belastingfraude. Tussen 2002 en 2006 zouden de ondernemingen van de ontwerper inkomsten van Italië hebben doorgesluisd naar Luxemburg. In totaal zou voor zo'n 100 miljoen euro fraude zijn gepleegd.

Bikkembergs
candilio
Dirk Bikkembergs
zeis excelsa