• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • New York Fashion Week verandert

New York Fashion Week verandert

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Behalve een nieuwe locatie, zoekt New York Fashion Week ook een nieuwe geldschieter. Titelsponsor Mercedes-Benz stopt in februari met investeren in de modeweek. Het evenement zal daarom ook een nieuwe naam krijgen.

Volgens WWD.com is WME-IMG - het bedrijf dat ook eigenaar is van Mercedes-Benz Fashion Week - in onderhandeling met Made Fashion Week, een concurrent van Mercedes-Benz Fashion Week. De deal zal naar verwachting zijn afgerond voor de september shows.

Opvallend is ook dat American Express stopt als sponsor van de Mercedes-Benz Fashion Weeks. Het creditcardbedrijf was sinds 2007 geldschieter. American Express zal wel blijven investeren in Made Fashion Weeks.

Made Fashion Week bestaat sinds 2009, toen als een alternatieve modeweek onder de naam Mac & Milk. Het evenement werd opgezet tijdens de recessie, voor ontwerpers die het zich niet konden veroorloven om catwalkpresentaties te geven tijdens de reguliere modeweken. In tegenstelling tot Mercedes-Benz, vraagt Made geen geld aan ontwerpers die willen showen. Inmiddels geven 32 ontwerpers regelmatig presentaties op Made Fashion Week. Afgelopen september bijvoorbeeld: Jeremy Scott, Peter Som en Tim Coppens.

Mercedes-Benz stopt als sponsor van New York Fashion Week

Een woordvoerder van Mercedes-Benz heeft aan WWD.com bevestigd dat het bedrijf in februari stopt als titelsponsor. "Onze relatie met mode blijft wel, we ondersteunen mode wereldwijd.” Het bedrijf investeert in meer dan vijftig mode-evenementen in dertig landen, onder andere de Amsterdam Fashion Week.

Mercedes-Benz is sinds 2002 titelsponsor van New York Fashion Week. Daarvoor investeerde General Motors in het evenement. Van 2004 tot 2007 is Olympus ook nog naamgever van de modeweek geweest. Daarna nam het automerk het weer over.

New York Fashion Week weg uit Lincoln Center

New York Fashion Week is niet alleen bezig een nieuwe sponsor aan te trekken, het evenement zoekt ook nog een nieuwe locatie. Het mode-evenement vindt sinds 2010 plaats in het Lincoln Center, maar moet daar weg, omdat het evenement niet zorgvuldig met het aangrenzende park om zou gaan. De organisatie zegt momenteel in onderhandeling te zijn voor een nieuwe, centrale locatie, maar naar verluidt zullen de septembershows op verschillende locaties plaatsvinden. Uiteindelijk is de verwachting dat de modeweek zal verhuizen naar de Culture Shed, een cultureel centrum bij Hudson Yards, die in 2017 klaar moet zijn.

Een aantal ontwerpers stopte al met showen in het Lincoln Center. Vera Wang, Michael Kors en Diane von Furstenberg kozen voor alternatieve locaties in de stad. Ook Spring Studios werd een populaire plek, met shows van ontwerpers als Calvin Klein en Jason Wu. Voor bezoekers van New York Fashion Week waren de afgelopen seizoenen vooral veel gesjouw: van de Upper West Side naar de Upper East Side, naar Chelsea, naar Soho, the Meatpacking District en zelfs Brooklyn.

Foto’s: Mercedes-Benz Fashion Week New York, lente 2015

Mercedes Benz
New York Fashion Week