Modeontwerpster Anke Baedi is als enige Nederlandse geselecteerd voor de finale van de Trophée des Créateurs de Mode die op 5 juni in de Franse plaats Evian zal worden uitgereikt. In gezelschap van 24 ontwerpers uit Frankrijk, Oekraïne, Zwitserland, België en Marokko zal Baedi (1974), die sinds 2001 haar eigen label Snowflake 7 heeft, haar ontwerpen showen voor een jury van 'modepersonalities' en bekende internationale ontwerpers. Zij dingt mee in de categorie 'avant-gardistische kleding'.

 

Baedi studeerde aan de modeacademie in Rotterdam en vervolgde haar opleiding aan het pretentieuze 'Central Saint Martins College of Art & Design' te Londen. In haar ontwerpen zoekt zij naar een balans tussen het herkenbare (bijv. kraag of mouw) en het sculpturele waarbij de specifiek vrouwelijke vormen vaak extra worden geaccentueerd. De ontwerpen worden niet 'bedacht' maar komen voort uit herkenbare menselijke gevoelens als liefde, verdriet, woede en angst.

De Trophée des Créateurs de Mode werd 5 jaar geleden in het leven geroepen door Didier Lavroff. Hij constateerde dat talrijke getalenteerde modeontwerpers in de schaduw blijven en dat het moeilijk is erkenning en herkenning te krijgen voor hun werk. Tijdens dit grote mode-evenement zullen de genomineerde ontwerpers een aantal creaties presenteren in de volgende categorieën: lingerie/badkleding; sportkleding; prêt-à-porter ville; avant-gardistische kleding, avondkleding en bruidsjurken.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN