• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Nederlands damesmerk Norah ‘wil Zara zijn voor iets oudere vrouw’

Nederlands damesmerk Norah ‘wil Zara zijn voor iets oudere vrouw’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion |INTERVIEW

Norah zet een steeds grotere stempel op het Nederlandse en Duitse retaillandschap. De damesmodeketen breidt in rap tempo uit en wil in 2020 de honderdste winkel openen. De teller staat op dit moment op 57 en voor negen nieuwe locaties zijn de huurcontracten al getekend, zo vertelt verkoop en operationeel directeur Mike van Egmond aan FashionUnited.

Norah speelt in op het modebeeld van het seizoen door elke week nieuwe items in de winkels te introduceren. “Klanten moeten elke week weer binnen komen om te kijken wat nieuw is. En uiteindelijk met iets naar buiten lopen omdat de prijs aantrekkelijk is,” aldus Van Egmond die tevens een van de vier aandeelhouders van het bedrijf is. Norah biedt de maten 36 tot en met 48 maar profileert zich niet als plussize merk. “We willen ons breed oriënteren. Het is altijd eng om een leeftijd te noemen, maar onze doelgroep is wel een iets oudere klant, laten we zeggen veertig plus.” Van Egmond benadrukt dat zowel moeder als dochter welkom is bij Norah, beiden lopen vaak met een tas met gekochte items naar buiten. “We hebben gewoon leuke prijzen en elke week iets nieuws. Dat is voor ons wel key. De retail vullen wij op deze manier in, de klanten komen elke week weer kijken wat voor nieuws we hebben.”

Damesmerk Norah groeit met twee winkels per maand: “In 2020 de honderdste winkel”

Norah is vooral te vinden in de regionale gebieden. “In de binnensteden heb je te maken met dagjesmensen en voor ons is het belangrijk dat mensen makkelijk terug kunnen komen. Wij zitten op plekken waar mensen elke week langs kunnen komen, als een supermarkt in de buurt zit is dat voor ons handig. Op die manier krijg je een stroom van dagelijkse bezoekers.” Voor de AAA-locaties zoals de Kalverstraat in Amsterdam gaat Norah niet. Daarnaast wil het damesmerk service kunnen bieden, als contrast bij de lagere prijzen. “Als je aan het einde van het verkoopproces de voornaam van de klant weet, dan is dat voor ons een goede verkoop. Dan zit je op zo’n vertrouwensniveau dat die klant volgende week terugkomt en dat je een broek aan kunt bieden bij de top die ze vorige week gekocht hebben.”

Van Egmond ziet het hoge serviceniveau ook wel als een van de geheimen achter het succes van het merk. Norah omschrijft zich dan ook liever als boetiek in plaats van een winkel. Met de boetieks is het merk al de grens overgegaan. In Duitsland zijn al vijf winkels van Norah te vinden. Voordat het merk flink gaat uitbreiden in het land, wil het eerst het concept in de markt perfectioneren. “Zo was het in het begin in Nederland ook. Dan heb je nog wat moeite, maar na enige tijd verloopt alles soepel.” Norah heeft dan ook alles in eigen beheer waardoor het snel kan handelen. Van het ontwerp van de kleding tot de eigen teams die de winkel opbouwen. “Op het moment dat het huurcontract getekend wordt moeten we in principe open kunnen,” aldus Van Egmond. Op dit moment is Norah ook geïnteresseerd in de Belgische markt.

Het doel van Norah? “Het zijn grote woorden maar we jagen de Zara na maar dan voor de iets oudere vrouw.”

Beelden: Norah

Damesmode
Mike van Egmond
Norah