• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Movado klaagt Gucci Group aan

Movado klaagt Gucci Group aan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Horlogeproducent en groep Movado LLC en Movado Group Inc hebben de Gucci Group aangeklaagd. Movado beweert dat het luxe goederen concern horloges heeft verkocht die inbreuk maken op het handelsmerk van Movado's Museum horlogelijn. De rechtzaak maakt vermelding van zes aantijgingen, waaronder inbreuk op het handelsmerk, oneerlijke competitie, schade aan de zakelijke reputatie en oneerlijke praktijken.

In het proces beweert Movado dat de horloges van de Museum lijn een uniek uiterlijk hebben. Er zijn geen tekenen van de uren op de wijzerplaat en de positie van 12 uur wordt aangegeven door een ronde stip. Volgens de juridische documenten werd dit ontwerp in 1960 door het Museum of Modern Art in New York gekozen voor de permanente collectie.

Movado beweert dat Gucci horloges verkocht "die verwarrend veel op de Museum Wristwatches leken". Het bedrijf beweert dat Gucci het ontwerp bewust overnam. Het bedrijf eist dat Gucci een onbekende vergoeding betaalt, en de verkoop van de horloges die op de Museumlijn lijken meteen staakt. Ook zou Gucci de bewuste horloges die nu in de schappen liggen terug moeten roepen.

Movado