Mosaert: 'Engels school uniform en Afrikaanse prints'

Paul van Haver, beter bekend als 'Stromae', maakte zijn debuut in de modewereld toen hij zijn eerste uniseks capsule collectie onder de naam 'Mosaert' lanceerde. Na de succesvolle lancering van de eerste capsule collectie in de winkel Hunting & Collecting in Brussel besloot hij een tweede capsule collectie te ontwikkelen. "De kleding vliegt de winkel en de webshop uit," vertelt Niels Radtke, woordvoerder van Hunting & Collecting in Brussel. Op 3 december 2014 werd de tweede capsule collectie in de Parijse concept store Colette gelanceerd.

Stromae's tweede capsule collectie al bijna uitverkocht

Van Haver's debuut capsule collectie bestond uit een totale oplage van 2.000 polo's en 4.000 sokken. De tweede capsule collectie is in gelijke aantallen geproduceerd en bestaat uit cardigans, truien, polo's en sokken. De tweede capsule collectie wordt gekenmerkt door een combinatie van het Engelse school uniform en Afrikaanse prints in moderne vorm: isometrische vormen en optische illusies à la Escher. De polo's hebben een effen kraag, korte mouwen en worden in drie verschillende kleuren en prints verkocht. De cardigans hebben driekwart mouwen en zijn in het groen, bordeaux rood en donkerblauw beschikbaar. De prijzen van de polo shirts en sokken verschillen tussen de 17 en 90 euro. Net zoals de eerste capsule collectie is de tweede capsule collectie uniseks. De kleding wordt in de winkel en webshop Hunting & Collecting in Brussel, Colette in Parijs en in de Mosaert webshop verkocht.

“In de tijd dat Van Haver nog over straat kon zonder dat hij achtervolgd werd door de pers, was hij al klant bij Hunting & Collecting,” vertelt Radtke. “We kwamen elkaar tegen op feestjes, raakten aan de praat en kwamen zo op het idee van een capsule collectie. Hij wilde dat de kleding in België exclusief bij Hunting & Collecting verkocht zou worden. In maart is de eerste capsule collectie in onze winkel gelanceerd." Hunting & Collecting verkoopt naast Mosaert merken als Avelon, Acne, Carven, Nike en Topshop.

“De eerste capsule collectie werd verschrikkelijk goed verkocht en dat is bij de tweede collectie niet anders. De kleding vliegt de winkel en de webshop uit. Stromae heeft een ongelooflijk grote en brede fanbase en die fans willen allemaal een item van zijn collectie bemachtigen. We hebben een gelimiteerde voorraad en die is binnen een paar dagen op. Door productievertraging verkopen we nu alleen de polo's en sokken. Op 12 december komen de truien en vesten de winkel binnen en wordt de voorraad polo's en sokken aangevuld. Op het moment hangen er nog rond de vijf of zes polo's in de winkel en wij verwachten dat die dit weekend worden verkocht,” vertelt Radtke. “Als de collectie na de aanvulling van de voorraad uitverkocht is, dan is het op. De collectie wordt dan niet nog een keer geproduceerd.”

Dat Stromae de modewereld is in gestapt, is voor vele geen verrassing, want de zanger heeft altijd een goed gevoel voor stijl gehad. Met dandy-stijl valt hij op tussen andere artiesten. "Ik heb altijd een passie voor stijl en kleding gehad. Als musicus besteed ik altijd extra aandacht aan mijn outfits. Maar de wens om een eigen merk te starten ontstond pas toen mijn muziekcarrière van de grond kwam," zegt Van Haver in een interview tegen Business of Fashion.

Mosaert: 'Engels school uniform en Afrikaanse prints'

Samen met Coralie Barbier, zijn styliste, is Van Haver het merk gestart. Voordat het merk Mosaert ontstond creëerde het duo kledingstukken voor alle optredens, muziek video's of tv verschijningen. De volgende stap was de kleding beschikbaar stellen voor het publiek. Niet alle kledingstukken die Stromae heeft gedragen worden verkocht. Dit komt door productiebeperkingen. Ook wil hij graag een aantal items voor zichzelf houden.

Derde capsule collectie Mosaert op komst

Radtke vertelt aan de telefoon dat Van Haver en zijn team al gesproken hebben over een derde capsule collectie. Het is nog niet duidelijk hoe deze collectie eruit gaat zien en wanneer deze gelanceerd zal worden. Hunting & Collecting verwacht dat het rond de lente of zomer 2015 binnenkomt. “Er zal zeker een vervolg op de twee capsule collecties komen.”

Laurie van Deventer

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN