• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Monique Collignon start met prêt-à-porter

Monique Collignon start met prêt-à-porter

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tijdens een informele bijeenkomst heeft couturier Monique Collignon een preview getoond van haar eerste prêt-à-porter collectie. In de eerste collectie zit onder meer een makkelijk jurkje, een goed pak en een sexy avondjapon. "De couturecollectie (want zo heet deze tweede lijn van Collignon, red.) is iets lager geprijsd dat de haute couturecollectie, maar net zo luxueus."

"Mijn haute coutureklanten hebben mij op het idee gebracht voor de prêt-à-porter collectie," vertelt de ontwerper na afloop van de minipresentatie van 14 looks. "Haute couturestukken zijn bij mij echt unieke stukken. Zo zal een klant op een feestje nooit iemand in dezelfde jurk tegenkomen. Sommige modellen zijn echter zo populair, dan wil iedereen opeens hetzelfde hebben. Maar dat kan ik niet doen als het al is besteld." Stukken uit de prêt-à-porter collectie kunnen wel meerdere malen worden verkocht. Bovendien worden die in alle maten en in verschillende stoffen gemaakt. "Dan kan ik een pak maken in roze linnen én ook in wit kant."

Het is niet de eerste stap van Monique Collignon op het democratischer modepad. Collignon, die sinds 1990 als zelfstandig couturier opereert, werkte in de jaren 80 voor verschillende sport- en confectiemerken. Sinds 2007 brengt zij ook accessoires op de markt, zoals tassen en handschoenen.

De eerste prêt-à-porter collectie, die eind maart officieel wordt gepresenteerd, zal uit ongeveer 40 looks bestaan. De catwalkpresentatie wordt gecombineerd met die van de haute couturecollectie met 20 ontwerpen. Dit seizoen wordt de nieuwe collectie nog volledig in eigen huis gemaakt en verkocht, maar Col lignon wil in de toekomst met externe partijen (winkels en een fabrikant) in zee. Momenteel zoekt zij een investeerder om deze plannen te realiseren.

Monique Collignon