• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Monique Collignon komt met accessoires

Monique Collignon komt met accessoires

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tout high-society was zondagavond uitgerukt voor de herfst/winter 2007 collectie van Monique Collignon. Annemarie van Gaal, Marijke Helwegen, Ans Markus en vele anderen, sloegen front row de show gaande. Nieuw dit seizoen was de kleine tassen- en handschoenenlijn.

Monique Collignon zit nu tien jaar in het vak. Voor haar nieuwe collectie haalde zij inspiratie uit Tirol en de Rock 'n Roll. De Tiroler invloeden waren te zien in de pantalons, die net over de knie vielen, de geregen lijfjes en hoedjes met veren. Ook de vlechten in het haar van de modellen - zij het in strengen op het hoofd gedrapeerd - onderstreepten de aanwezigheid van Tiroler invloeden. Het Rock 'n Roll-gedeelte van de show werd aangedikt door de aanwezigheid van de band 'Girls wanna have fun', waar onder anderen de zusjes Klemann en Manuela Kemp deel van uitmaken.

Nieuw dit keer waren de accessoires. Vier verschillende tassen kwamen voorbij, van handtas tot zakelijke tas, van lams- en kalfsleer. En handschoenen gemaakt van lamsnappa, voorzien van een MC-bedel in zilver of goud. Collignon heeft zich niet toegelegd op het ontwerpen van tassen omdat ze zich graag van andere couturiers wil onderscheiden, maar omdat het in haar ogen de collectie compleet maakt. "Ik ontwerp gewoon graag en ik ben een tassenfreak," aldus de ontwerpster. De tassen zijn op aanvraag te verkrijgen in de winkel van Monique Collignon in de Van Baerlestraat in Amsterdam.

Monique Collignon