• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Modewereld steunt Bardo Musem bij Tunis Fashion Week

Modewereld steunt Bardo Musem bij Tunis Fashion Week

Door Yasmine Esser

15 mei 2015

Fashion

De Tunesische modeweek is deze lente anders dan de vorige zes keer dat het evenement plaatsvond. De Tunis Fashion Week in Sidi Bou Said, in het noordoosten van het Afrikaanse land, geeft namelijk speciale aandacht aan het Bardo Museum, waar onlangs nog een aanslag was.

Behalve de modeshows en verschillende evenementen die ieder jaar worden georganiseerd, zijn er dit jaar een tentoonstelling en verkoopevent voor het behoud van het culturele erfgoed van het Bardo Museum.

Verschillende internationale merken hebben volgens Fashionmag.com hun deelname aan het liefdadigheidsevenement bevestigd aan het Chambre Nationale Syndicale de la Couture Tunisienne. Het gaat om merken als Agnès B, Pierre Cardin, Longchamp, Saint Laurent en Sonia Rykiel.

Op 18 maart werd de toeristische trekpleister, het Bardo Museum, aangevallen door gewapende mannen. 21 mensen zijn om het leven gekomen in het archeologische museum.

De modeweek van Tunis vindt plaats van 27 mei tot en met 30 mei. Het is de zevende keer dat het evenement wordt gehouden.

aanslag
bardo museum
museum bardo
Tunesië
tunis
Tunis Fashion Week