• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Modeontwerpers op Australische postzegels

Modeontwerpers op Australische postzegels

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Australische post eert zes kledingontwerpers met een eigen postzegel. Ieder jaar wordt op deze manier een groep bijzondere of opvallende personen onderscheiden. Deze keer viel de eer te beurt aan zes designers.

Het zijn Collette Dinnigan, Akira Isogawa, Carla Zampatti, Joe Saba, Jenny Bannister en Prue Acton die hierdoor de titel '2005 Australia Post Australian Legends' meekrijgen. De zes zijn onderscheiden omdat zij middels hun werk een bijdrage hebben geleverd aan de identiteit, het zelfbewustzijn en de cultuur van de natie, laat Graeme John, de directeur van het postbedrijf weten.

"Iedere ontwerper heeft een grote rol gespeeld bij de definitie van Australische mode," zegt John. "Van Prue Acton met haar optimistische kleding uit de jaren zestig tot de ongewone presentaties van Dinnigan en Isogawa in Parijs." Tegelijkertijd met het uitbrengen van de postzegels wordt een boek op de markt gebracht met de titel 'Australian in Fashion: Six Great Designers'.

De unieke postzegelserie om Australische ingezetenen te eren, is voor het eerst uitgebracht in 1997. Groepen entertainers, artiesten en sportlieden gingen deze zes fashiondesigners voor.

postzegels