De Franse producent van luxe goederen LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) neemt het Amerikaanse modehuis Donna Karan over. Daarmee is een bedrag gemoeid van 1,1 miljard gulden. LVMH maakte maandag bekend volledig eigenaar te worden van de houdstermaatschappij Gabrielle Studio, die de merken van Donna Karan bezit.

 

Er wordt een bod van 195 miljoen dollar uitgebracht op de aandelen van de aan de New Yorkse effectenbeurs genoteerde tak van de houdstermaatschappij, Donna Karan International. Dat bedrijf wordt vervolgens van de beurs gehaald en gaat fuseren met Gabrielle Studio.

Donna Karan International ging in juni 1996 naar de beurs voor 24 dollar per aandeel. Afgelopen vrijdag sloot de koers iets onder de 5 dollar. LVMH biedt 8,50 dollar, wat een premie betekent van 74 procent.

Creatieve leiding Ontwerpster Donna Karan, die het bedrijf in 1984 oprichtte, behoudt de creatieve leiding. Zij en haar familie bezitten 23 procent van de aandelen van Donna Karan International. De rest is in handen van beleggers, onder wie de schatrijke Saudische prins Al-Waleed bin Talal.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN