• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Modebedrijven betalen Beroemdheden

Modebedrijven betalen Beroemdheden

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor modeontwerpers zijn Hollywoodfeestjes als de Oscaruitreiking de ideale gelegenheid voor publiciteit. Wie wat draagt en hoe het staat kan een merk maken of breken. Daarom laten ontwerpers niets meer aan het toeval over.

Dat sterren hun outfits vaak mogen houden is geen geheim meer. Maar nu blijkt dat sommige modebedrijven beroemdheden geld aanbieden om hun creaties te dragen op de rode loper. Weer andere bedrijven bieden leuke extra's zoals modellenopdrachten of complete garderobes aan.

Maar waarom zouden sterren geld aannemen van een ontwerper om hun creatie te dragen tijdens Hollywoodfeestjes? Je zou tenslotte denken dat het mogen houden van zo'n kostbare jurk al genoeg beloning is. Maar wanneer beroemdheden vaker gekleed zijn door bekende ontwerpers, is dit niet bijzonder meer. Zodoende gaat men naar andere voordelen op zoek. En als een ontwerper hen geld aanbiedt of een modellencontract, is dat mooi meegenomen!

Voor een startende ontwerper zijn de Oscars de perfecte gelegenheid om hun ontwerpen te showen. De juiste ster kleden is het halve werk, daarna is het afwachten of de kleding aanslaat bij andere beroemdheden en stylisten. Maar ook de beroemdheden zelf kunnen baat hebben bij een perfecte jurk. Neem bijvoorbeeld Emmy Rossum, zij kreeg meer aandacht voor haar schitterende jurk en juwelen dan voor haar film "The Phantom of the Opera" tijdens de Golden Globes.

Robert Triefus, hoofd van de afdeling communicatie van Armani zegt dat dat bedrijf vooral op het eigen relatienetwerk steunt. Een luxe die het zich kan veroorloven doordat Giorgio Armani zelf al vele jaren goede relaties binnen de filmwereld heeft. "Wanneer Armani met iemand uit Hollywood werkt, is dat omdat hij zijn/haar werk als acteur/actrice bewondert en zij bewonderen zijn stijl en ontwerpen". Een samenwerking gebaseerd op wederzijds respect dus. Armani zou het zich kunnen veroorloven om sterren te betalen, maar hij doet het niet omdat hij de integriteit van het bedrijf daarmee op het spel zou zetten.

beroemdheden
modeontwerpers
oscaruitreiking