Mode in de Media - Juli 2016

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited selecteert iedere maand een aantal lezenswaardige artikelen.

1. Mens en machine in de mode

Het Metropolitan Museum in New York onderzoekt de relatie tussen handwerk en machinaal gemaakte mode. Ook Iris van Herpen toont er ontwerpen.

Lees meer: Nrc.next / Milou van Rossum

Mode in de Media - Juli 2016

Foto: Iris van Herpen - © Catwalkpictures.com

2. Zo word je duurzaam modebewust

Eerlijke kleding willen we allemaal wel, maar er zijn nogal wat beren op de weg. Wordt het écht duurzaam gemaakt, is het niet duur en zijn de kleren wel in de mode? Zo wordt je duurzaam bewust.

Lees meer: Parool.nl / Misha Melita

3. Mode van ver

De Japanse mode wordt al jaren met vlag en wimpel verdedigd door Yohji Yamamoto, Comme des Garçons en Issey Miyake. Nu staat de volgende generatie ontwerpers klaar.

Lees meer: FD.nl / Jesse Brouns

4. 'Machines worden nooit ziek'

De grote webwinkels troeven elkaar af met steeds kortere levertijden. Leidt dat tot spartaanse toestanden in de distributiecentra?

Lees meer: Nrc.nl / Barbara Rijlaarsdam

5. Futura op Fashion Week en Modefabriek

Het Nederlandse dames- en herenlabel Futura heeft een nieuwe collectie voorgesteld op de Modefabriek, en ook tijdens de Amsterdam Fashion Week showden ze hun cleane duurzame denim en T-shirts van biokatoen. Futura Official is in 2014 opgericht door Tom Renema en Anne Bosman. Sanne Schepers versterkte een half jaar later het team.

Lees meer: Independentfashiondaily.com / Georgette Koning

Mode in de Media - Juli 2016

Foto: Future op de Modefabriek. Credit: FashionUnited

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN