• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Mode in Berlijn, een overzicht

Mode in Berlijn, een overzicht

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Door al het modegeweld in Amsterdam afgelopen weekend zou je bijna vergeten dat het modeleven bij onze oosterburen ook niet bepaald heeft stilgestaan. In Berlijn ging op 26 januari het nieuwe evenement Kraftwerk van start en modevakbeurs Premium beleefde datzelfde weekend zijn grootste editie ooit. Bovendien is de komst van een Mecedes-Benz Fashion Week Berlin aangekondigd, die in juli van dit jaar voor het eerst zal plaatsvinden.

De verdwijning van Bread & Butter uit Berlijn heeft positief uitgepakt voor de concurrerende vakbeurs Premium. Deze editie heeft ongeveer 15.650 bezoekers getrokken, dat zijn er ruim 3000 meer dan de vorige keer. Het aanbod van de beurs is met 700 labels uit 19 landen niet opvallend gegroeid, maar volgens de organisatie was het de sterkste editie ooit. Kraftwerk, het nieuwe evenement uit de koker van Bread & Butter, kijkt terug op een goede start. Er was ruimte voor 100 merken, maar uiteindelijk hebben er 30 aan meegedaan.

Tijdens dit evenement, dat nadrukkelijk geen 'beurs' wordt genoemd, hebben bedrijven zoals Aemkei (foto), Levi's, Red Wing Shoes, Nudie Jeans, Mavi Jeans, Timezone en Onitsuka Tiger zich gepresenteerd met lichtshows, korte films, tentoonstellingen, kunst en muziek. Het was meer een modefeest dan een zakelijke evenement, maar dat was ook de bedoeling. De organisatie heeft geen bezoekersaantallen bekendgemaakt. De komst van een modeweek in Berlijn, waarvoor afgelopen vrijdag een persbijeenkomst werd belegd, is enthousiast ontvangen. De organisatie is in handen van het media- en evnementenbedrijf IMG en autofabrikant Mercedes-Benz die ook de 'fashion weeks' ondersteunt in New York, Los Angeles en Miami, en mode evenementen helpt organiseren in Mumbai, Londen en Amsterdam (Prelude).

Tijdens de eerste editie van Mecedes-Benz Fashion Week Berlin, die van 12 tot 15 juli staat gepland, zullen ongeveer 12 tot 15 catwalkshows plaatsvinden. Men wil in ieder geval samenwerken met de vakbeurzen in de stad, zodat er een synergie tussen de verschillende evenementen ontstaat. Welke ontwerpers of merken shows gaan geven is nog niet bekend.

Bread Butter
BreadandButter