• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Meer bedrijven weg bij FFI

Meer bedrijven weg bij FFI

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Indiase spijkerbroekenfabrikant Fibres & Fabrics International (FFI) verliest klanten door de negatieve publiciteit die rond het bedrijf is ontstaan. Eind vorig jaar liet G-Star al weten de betrekkingen met de fabrikant te beëindigen en nu heeft ook de Fair Wear Foundation laten weten geen zaken meer te willen doen met FFI. Dat betekent dat bedrijven die bij FWF zijn aangesloten geen nieuwe opdrachten meer aan het bedrijf geven.

Volgens FWF handelt FFI in strijd handelden met ILO normen op het gebied van vrijheid van vakvereniging en het recht op collectieve onderhandelingen en is het bedrijf niet bereid tot onderhandelingen met de betrokken bonden.

Fibres & Fabrics International (FFI) is in een juridische strijd verwikkeld met de Nederlandse actiegroep Schone Kleren Kampagne (SKK). Deze beschuldigde FFI van schendingen van de arbeidsrechten, fysiek en verbaal geweld, gedwongen en niet betaald overwerk en de weigering om vakbonden toe te laten. Daarop klaagde FFI de actiegroep aan wegens smaad. FFI is een van de grootste spijkerbroekenfabrikanten van India. Verspreid over 6 vestigingen werken in totaal 6.000 mensen. Het bedrijf levert onder meer Mexx, Armani en Tommy Hilfiger.

FFI