Nederlands grootste non-foodketen Maxeda is door het World Retail Congress genomineerd voor de World Retail Award in de categorie 'Werkgever van het jaar', een categorie die dit jaar voor het eerst wordt onderscheiden. De jury, die bestaat uit topmensen uit de wereld van retailers, nomineerden in deze categorie ook Asda, Boots, JCPenney, The Warehouse Group en Recreational Equipment Inc. De jury lette hierbij op een aantal zaken; het aantal werknemers van het bedrijf, de omzet per werknemer, de reden waarom een bedrijf zichzelf een goede werkgever acht en niet onbelangrijk, de uitwerking die de bedrijfscultuur en de initiatieven van het bedrijf hebben op het personeel. Tony DeNunzio, bestuursvoorzitter van Maxeda waaronder bedrijven als De Bijenkorf, V&D en Hunkemöller vallen, zei over de nominatie: "Ik ben trots dat we zijn genomineerd voor beste werkgever van alle retailers in de wereld. We zijn ons ervan bewust dat het onze 28.000 mensen in onze winkelketens zijn die het verschil maken, ieder dag weer".

Sinds de naamsverandering van Vendex KBB naar Maxeda in juni 2006 doet het bedrijf veel om het de werknemers naar de zin te maken. "Met de nieuwe naam hebben we ook een nieuwe filosofie ingevoerd," zegt woordvoerder Arnold Drijver. Daartoe houdt het bedrijf jaarlijks een tevredenheidsonderzoek onder de medewerkers, is de pensioenvoorziening verbeterd en zijn er bonussen in het leven geroepen. Ook kunnen werknemers een retailopleiding volgen. Drijver: "En erkenning is heel belangrijk."

World Retail Congress is een organisatie die bestaat uit vertegenwoordigers uit de retailindustrie van over de hele wereld.

De World Retail Awards werden voor het eerst uitgereikt in 2007. En niet zonder succes; Vorig jaar kwamen meer dan duizend mensen uit 46 landen op het congres in Barcelona af. Toen won Inditex, het concern waaronder Zara en Bershka vallen, de hoofdprijs: 'Retailer of the year'. Genomineerd voor die prijs zijn dit jaar Abercrombie & Fitch, Casas Bahia, Ikea, Inditex (weer), Pantaloon en Tesco. Andere categorieën zijn onder andere 'Verantwoord retailer van het jaar, 'Marketingcampagne van het jaar' en 'Beste gebruik van technologie'. Het congres vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 11 april. De prijzen zullen worden uitgereikt op 10 april. De winnaars gaan naar huis met de eer. "En als Maxeda wint gaan we natuurlijk een feetsje bouwen," voegt Drijver daaraan toe.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN