• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Marchesa cancelt show New York Fashion Week

Marchesa cancelt show New York Fashion Week

Door Caitlyn Terra

loading...

Fashion

De Marchesa-naam stond al op het schema van New York Fashion Week, maar het modehuis ziet nu toch af van de show. Dit maakt het merk bekend in een statement.

De show was gepland op 14 februari, maar Marchesa meldt nu zich terug te trekken uit het programma van fashion week. Het merk maakt daarbij bekend de nieuwe collectie volgens een ‘ander format’ te tonen. Hierbij zijn een catwalkshow of een traditionele presentatie beide uitgesloten, zo luidt het statement.

Marchesa lijkt last te hebben van de nasleep van de aantijgingen tegen Hollywood producer Harvey Weinstein. Een van de ontwerpers van het merk, Georgina Chapman, is met Weinstein getrouwd. Toen het schandaal naar buiten kwam maakte Chapman al bekend zich te distantiëren van haar man en een scheiding aan te vragen.

De aankomende editie van New York Fashion Week is verlengd naar 10 dagen. De mannenmodeweek zal plaatsvinden voorafgaand aan de modeweek voor vrouwen. In januari maakte ontwerper Alexander Wang bekend afscheid te nemen van het officiële fashion week schema en volgt hiermee merken Altazurra, Thom Browne en Public School.

Beeld: Marchesa website

MARCHESA
New York Fashion Week