• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Marc Jacobs geëerd door mode-academie Parsons

Marc Jacobs geëerd door mode-academie Parsons

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

In 1984 studeerde Marc Jacobs af aan de Parsons School of Design in New York. De modeschool wil de ontwerper deze week speciaal eren, tijdens het Parsons Fashion Benefit, een jaarlijks evenement. Ook het Franse modeconcern LVMH - het moederbedrijf van luxe merken als Louis Vuitton, Céline en Marc Jacobs International - zal in het zonnetje worden gezet.

Jacobs en LVMH worden geëerd wegens hun bijdragen aan de modewereld. Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, zal daarom een award uitreiken aan de ontwerper. Ook Marc Metrick, directeur van Saks Fifth Avenue, is van de partij. Hij zal de prijs uitreiken aan LVMH. Dat meldt WWD.com.

Jason Wu, Hugo Boss, de oprichters van Proenza Schouler, Donna Karan en Reed Krakoff werden eerder al geëerd door Parsons.

Marc Jacobs krijgt award van Parsons School of Design

Marc Jacobs houdt zich momenteel bezig met het modehuis dat zijn naam draagt. Twee jaar geleden besloot hij daarvoor zijn baan als hoofdontwerper van Louis Vuitton op te zeggen. Hij had zestien jaar aan het creatieve roer gestaan. Toen hij in 1998 zijn catwalkdebuut maakte voor het Franse modehuis, was Louis Vuitton vooral bekend als koffer- en lederwarenmerk. Jacobs veranderde het label van 'ouderwets bagagemerk' in een mondiaal modehuis.

Binnen tien jaar na Jacobs' aantreden was de winst van Louis Vuitton verviervoudigd en verdubbelde de omzet iedere vijf jaar. Hoewel LVMH de omzetcijfers per merk niet bekend maakt, werd de omzet van Louis Vuitton bij Jacobs vertrek geschat op ruim 7 miljard dollar.

Nicolas Ghesquière nam in november 2013 het stokje over van Jacobs bij Louis Vuitton.

Louis Vuitton
LVMH
Marc Jacobs
Parsons
Parsons School of Design