EU Commissaris van Handel Peter Mandelson heeft tijdens een symposium over de toegankelijkheid van de markt afgelopen maandag in Brussel, een lans gebroken voor een open Europese markt. In een toespraak met de titel 'Open markets, open trade: Europe's global challenge' zei Mandelson onder meer dat de Europese markt alleen overeind zal blijven wanneer men erin slaagt het marktbeleid 'open' te houden. "Open voor nieuwe markten en open voor mogelijkheden om nieuwe gebieden aan te boren waarmee onze ontwerpers, investeerders en ondernemers handel kunnen drijven."

De Commissaris vindt dat de EU de exportstrategie van landen buiten Europa moet beantwoorden door de gegroeide import te accepteren en de tariefgrenzen ingrijpend te verlagen. Mandelson heeft opnieuw gepleit voor een vrije markt economie toegankelijk is voor internationale handel. Dit is volgens hem de enige manier waarop Europa van de globalisering van de economie profijt zal kunnen hebben.

Mandelson bestrijdt de claim dat een open Europese markt sociale ongelijkheid en oneerlijke concurrentie in de hand werkt. Hij beargumenteert dat een liberaal economisch beleid hand-in-hand moet gaan met modern sociaal beleid dat de ongelijkheid tegengaat die met de globalisering wordt geassocieerd. Degenen die van de nieuwe marktstrategie te lijden hebben, dienen steun te krijgen en te worden aangemoedigd om nieuwe vaardigheden aan te leren en andere handelstrajecten te zoeken.

Voor de volledige tekst klik: http://www.fibre2fashion.com/news/images/newspdf/Open%20markets_70556.pdf

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN