• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Man Fashion Fair: een seizoen vol veranderingen

Man Fashion Fair: een seizoen vol veranderingen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Groei, een verhuizing en een uitbreiding: Voor de Antwerpse Man Fashion Fair verandert veel komend seizoen. Allereerst de locatie. De eerste edities van de beurs werden gehouden in megabioscoopcomplex Metropolis, maar de komende aflevering wordt de beurs opgebouwd in het Antwerpse 'Oude Slachthuis', een locatie die goed bereikbaar is en ruim 7000 vierkante meter beursvloer biedt. Verder werd de Man Fashion Fair vijftien procent groter, onder meer dankzij een uitbreiding van het aantal labels dat te zien is op de beurs. Aan de voorgaande editie deden al grote namen mee, zoals Andrew J., Bugatti, Camel Active, ITS, Daniel Hechter, Selected en Van Gils. Voor deze derde editie kon de organisatie namen aan dat rijtje toegevoegen als Arma, Lee Cooper en Matinique en ook damesmerken als Bandolera en Daite.

Verder zijn er allerlei activiteiten aan de vloer toegevoegd om retailers te inspireren. Zo staat er een waaier van lezingen gepland die telkens andere aspecten van retail en mode zullen belichten. Daaronder vallen niet alleen modetrends maar ook mannenprofielen, doelgroepen, shoppergedrag, impulsaankopen, winkelinrichting en digitale communicatie op de winkelvloer.

De grootste verandering voor Man Fashion Fair is echter de toevoeging van het damesmodesegment aan de beurs, waardoor de beurs officieel ook een naamsverandering onderging: de Man & Woman Fashion Fair. Volgens de organisatie is dit een logische stap, omdat zo merken die zowel dames- als herenkleding voeren zich volledig kunnen presenteren en bezoekers zich op één centrale plaats volledig kunnen informeren over de nieuwste collecties. Wat wel hetzelfde blijft, is de achterliggende filosofie: Man & Woman fashion Fair wil een platform zijn voor commerciële mode in het midden tot hoge segment. De beurs wordt gehouden op 27 en 28 januari.

manfashionfair