• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Made By gaat internationaal

Made By gaat internationaal

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Dankzij de samenwerking met het Deense kledingmerk Jackpot maakt fair-tradelabel Made By de eerste stap naar internationale uitbreiding. Als het aan directeur Mark Huis in 't Veld ligt is een verdere internationalisering nog maar een kwestie van tijd. "In 2008 wil Made By de Duitse markt betreden, gevolgd door de UK en Scandinavië."

Made By is een soort schaduwlabel, waarmee kledingmerken kunnen laten zien dat hun kleding waar mogelijk is geproduceerd van biologische katoen en dat er zoveel mogelijk wordt samengewerkt met fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. Door de kleding aan de binnenzijde uit te rusten met een klein blauw knoopje, het kenmerk van Made-By.

Eind 2004 startte Made By met twee merken: Kuyichi en Imps&Elfs. Andere merken die delen van hun collectie hebben voorzien van een dergelijke knoop zijn M Brace, Alchemist, Intoxica en Rianne de Witte. In totaal zijn er twintig merken aangesloten bij Made By. Jackpot is het eerste buitenlandse merk dat zich bij de organisatie heeft aangesloten. Made By is van plan om de internationalisering die hiermee is ingezet de komende jaren voort te zetten. "Om invloed te kunnen uitoefenen op fabrikanten en andere leveranciers is het van belang dat je als organisatie volume hebt," verklaart Made By woordvoerster Caroline Ros. "Nederland op zichzelf is daarvoor te klein." Momenteel voert de organisatie gesprekken met meerdere Duitse kledingmerken en wordt er zelfs al gezocht naar iemand die de vestiging in het buurland op kan zetten. Made By denkt dat er in het buitenland genoeg animo zal zijn voor de blauwe knoop. "In het buitenland zijn nog geen keurmerken die zich zowel op duurzame productie als fair trade richten," aldus Ros.

De duurzaam geproduceerde collectie van Jackpot ligt vanaf deze zomer in de winkels. Jackpot is onderdeel van het Deense modeconcern IC Companys dat naast Jackpot onder andere de merken InWear, Matinique, Cottonfield, Part Two en Peak Performance op de markt brengt.

MADE-BY