• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Made By en Organic Exchange verdiepen samenwerking

Made By en Organic Exchange verdiepen samenwerking

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Made By en Organic Exchange breiden hun samenwerking uit met als gezamenlijk doel de Europese kledingindustrie te verduurzamen. "Door de handen ineen te slaan, kunnen we effectiever werken en meer bedrijven bereiken," zegt Made By-directeur Mark Huis in 't Veld.

Made By is een label voor duurzaam geproduceerde kleding. Organic Exchange (OE) adviseert enkele grote modemerken over biokatoen en duurzame materialen en is aldus een grote Europese speler. Samen willen de organisaties trainingen geven en bedrijven benaderen met informatie over duurzaam produceren.

Made By en Organic Exchange zijn volgens Huis in 't Veld een goede aanvulling op elkaar. De focus van Made By ligt vooral de op sociale aspecten, terwijl Organic Exchange gespecialiseerd is in het milieuvriendelijke gedeelte.

In 2005 ontwikkelden de twee organisaties al gezamenlijk een track and trace systeem, waarmee consumenten precies kunnen nagaan waar hun kledingstukken geproduceerd worden en door wie. De verdiepte samenwerking tussen de twee nam afgelopen maand een aanvang met een gezamenlijk georganiseerde introductiemiddag over duurzaam produceren. Op die bijeenkomst kwamen 110 Europese bedrijven af. Een bewijs dat de samenwerking effect heeft, vindt de directeur: "Vooraf hadden we gerekend op zo'n vijftig aanwezigen," aldus Huis in 't Veld. "Maar de belangstelling voor het onderwerp is enorm. Bedrijven willen echt serieus met het onderwerp duurzaam produceren aan de slag."

In de toekomst staan er meer activiteiten gepland. In april vindt een bijeenkomst plaats in Duitsland, in juni is Engeland aan de beurt en dit najaar trekken de organisaties naar Scandinavië.

MADE-BY