• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • LVMH verkoopt Lacroix

LVMH verkoopt Lacroix

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Luxe goederen gigant LVMH staat op het punt het Franse couture huis Christian Lacroix te verkopen. LVMH-voorzitter Bernard Arnault voert momenteel gesprekken met de Amerikaanse Falic Group die van plan is Lacroix over te nemen. Falic-voorzitter, Simon Falic, vertelde Women's Wear Daily dat de twee bedrijven de laatste fase van onderhandeling hebben bereikt. Falic zal het verlies-lijdende label in zijn geheel overnemen.

De Falic Group staat bekend om zijn Duty Free Americas keten. Het bedrijf heeft ook belangen in de mode- en cosmeticabranche. In December 2003 kocht Falic de cosmetica merken Hard Candy en Urban Decay van LVMH.

Lacroix zelf is niet ongerust over de ontwikkelingen en ziet de toekomst positief tegemoet. Hij is nog steeds van plan zijn nieuwste couture collectie op 25 januari te presenteren en beschouwt de samenwerking met een nieuw moederbedrijf niet als een hindernis. Lacroix zal hoogst waarschijnlijk door LVMH als ontwerper van ready-to-wear merk Emilio Pucci worden aangehouden. Lacroix is sinds 2002 ontwerper van het Italiaanse merk.

Analysten schatten de waarde van Lacroix tussen $40.5 miljoen (31.2 miljoen euro) en $81 miljoen.

Lacroix