• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Louis Vuitton haalt ‘Michael Jackson’-items uit de productie na ophef Leaving Neverland

Louis Vuitton haalt ‘Michael Jackson’-items uit de productie na ophef Leaving Neverland

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Louis Vuitton heeft besloten geen items uit de laatste mannencollectie van Virgil Abloh te produceren die elementen van Michael Jackson bevatten. Dit meldt WWD als eerst. Louis Vuitton heeft deze keuze gemaakt in navolging van de ophef die is ontstaan na de premiere van de HBO-documentaire Leaving Neverland; een documentaire over het vermeend kindermisbruik door de popartiest.

Louis Vuitton's herencollectie herfst/winter 2019, gepresenteerd op de afgelopen mannenmodeweek in Parijs, was een eerbetoon aan Michael Jacksons ‘wonderbaarlijke talent’. De collectie bevatte referenties naar Jacksons meest iconische kledingstukken en -combinaties waaronder de witte handschoen, de witte sok in zwarte herenschoen en het rode leren jasje gedragen in de videoclip ‘Beat it’. Abloh zei destijds dat Jackson ‘de herenmode heeft vernieuwd’ en ‘universeel herkenbaar is’. Iedere persoon kon zich volgens Abloh in Jackson herkennen.

Louis Vuitton's herencollectie herfst/winter 2019 eerbetoon aan wijlen Michael Jackson

In Dan Reeds documentaire Leaving Neverland bespreken Wade Robson en James Safechuck de ontmoetingen met Jackson en het vermeende seksuele misbruik. "Ik ben mij ervan bewust dat de modeshow in het licht van deze documentaire emotionele reacties veroorzaakt. Ik veroordeel elke vorm van kindermishandeling, geweld of schending van mensenrechten", verklaart Abloh tegenover WWD op donderdag. "Mijn bedoeling voor deze show was om te verwijzen naar Michael Jackson als een popcultuurartiest. De show verwees alleen naar zijn openbare leven en zijn oeuvre, die een hele generatie kunstenaars en ontwerpers heeft beïnvloed." In een interview met de New Yorker zei Abloh niet op de hoogte te zijn geweest van de documentaire.

Beeld: Louis Vuitton herfst/winter 2019 via Catwalkpictures.com

Leaving Neverland
LouisVuitton
Michael Jackson
Virgil Abloh