London Collections: Men in 5 trends

Koop voor komende zomer maar geen skinny jeans in. Tijdens de mannenmodeweek in Londen bleek de pijpen in 2016 ook voor mannen wijder te worden. FashionUnited selecteerde vijf trends die te zien waren tijdens London Collections: Men.

1. Nudity London Collections: Men in 5 trends Er was aardig wat mannelijke huid te zien tijdens London Collections: Men. Vooral de tepel was een belangrijk thema tijdens de afgelopen mannenmodeweek in Groot-Brittannië. Merken als Christopher Shannon, Nazir Mazhar, en Craig Green showden gebreide tank tops en jumpers met cut outs of bikini tops als ketting. Sibling toonde gebreide jockstraps - een weinig verhullende onderbroek - gecombineerd met rugbykleding.

2. Dikke strepen London Collections: Men in 5 trends Het nautische thema werd tijdens de mannenmodeweek opgefrist met dikke strepen. De brede strepen waren bij alle shows te zien, maar de draagbaarste versies waren wit-blauw of met zwart. Alexander McQueen toonde diagonale strepen, Lou Dalton horizontaal.

3. Art meets fashion London Collections: Men in 5 trends Het kleurenpalet van Topman hintte naar de surrealistische stijl van Salvador Dalí. Charles Jeffreyy liet zich inspireren door paint splash graphics van Jackson Pollock, Liam Hodges door Piet Mondriaan. JW Anderson maakte een verwijzing naar Goya Series van John Baldessari.

4. Wijde pijpen London Collections: Men in 5 trends Vrouwen lopen deze zomer al in culottes en palazzo broeken en vanaf volgend jaar moeten ook mannen hun skinnny modellen in de kast laten liggen. Tijdens London Collections: Men waren er tal van voorbeelden van super baggy broeken. Bij Topman bijvoorbeeld, bij Craig Green en E Tautz.

5. Jungle London Collections: Men in 5 trends De camouflageprint maakt plaats voor een jungle thema. Camouflage was al sinds de herfst- en wintercollecties van 2012 in de herenmode te zien, dus het was ook wel tijd voor een print die de boel even zou opschudden. YMC is een voorbeeld van een merk met een jungle print. Het merk toonde palmboomprints. Burberry en Coach kozen voor dierenhuiden en Richard James voor tropische bloemen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN