• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • London Collections: Men in 5 trends

London Collections: Men in 5 trends

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Koop voor komende zomer maar geen skinny jeans in. Tijdens de mannenmodeweek in Londen bleek de pijpen in 2016 ook voor mannen wijder te worden. FashionUnited selecteerde vijf trends die te zien waren tijdens London Collections: Men.

1. Nudity

Er was aardig wat mannelijke huid te zien tijdens London Collections: Men. Vooral de tepel was een belangrijk thema tijdens de afgelopen mannenmodeweek in Groot-Brittannië. Merken als Christopher Shannon, Nazir Mazhar, en Craig Green showden gebreide tank tops en jumpers met cut outs of bikini tops als ketting. Sibling toonde gebreide jockstraps - een weinig verhullende onderbroek - gecombineerd met rugbykleding.

2. Dikke strepen

Het nautische thema werd tijdens de mannenmodeweek opgefrist met dikke strepen. De brede strepen waren bij alle shows te zien, maar de draagbaarste versies waren wit-blauw of met zwart. Alexander McQueen toonde diagonale strepen, Lou Dalton horizontaal.

3. Art meets fashion

Het kleurenpalet van Topman hintte naar de surrealistische stijl van Salvador Dalí. Charles Jeffreyy liet zich inspireren door paint splash graphics van Jackson Pollock, Liam Hodges door Piet Mondriaan. JW Anderson maakte een verwijzing naar Goya Series van John Baldessari.

4. Wijde pijpen

Vrouwen lopen deze zomer al in culottes en palazzo broeken en vanaf volgend jaar moeten ook mannen hun skinnny modellen in de kast laten liggen. Tijdens London Collections: Men waren er tal van voorbeelden van super baggy broeken. Bij Topman bijvoorbeeld, bij Craig Green en E Tautz.

5. Jungle

De camouflageprint maakt plaats voor een jungle thema. Camouflage was al sinds de herfst- en wintercollecties van 2012 in de herenmode te zien, dus het was ook wel tijd voor een print die de boel even zou opschudden. YMC is een voorbeeld van een merk met een jungle print. Het merk toonde palmboomprints. Burberry en Coach kozen voor dierenhuiden en Richard James voor tropische bloemen.

LC:M
LFW
londen fashionweek
London Collections Men
MANNENMODE
mannenmodeweek
Trends