• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Lilala.. Lente!

Lilala.. Lente!

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De lente is officieel begonnen en het weer werkt lekker mee. Tijd dus om de winterkleren tot half oktober naar het donkerste gedeelte van de kast te verbannen en het vrolijke zomerspul tevoorschijn te halen. Hoog tijd ook voor een shopping-trip, want nú hangen de lentecollecties in de winkel en nú is er nog volop keus. Straks zijn de leukste items en de gangbare maten natuurlijk uitverkocht. FashionUnited zette een paar trends op een rij die deze zomer niet in je kledingkast mogen ontbreken. De zeldzame gelukkigen onder ons die reeds over een originele Burberry beschikken kunnen deze alinea overslaan, voor de rest is het zaak om dit voorjaar te investeren in een trenchcoat in een goeie kleur. Nog nooit was het aanbod namelijk zo breed. De originele Engelse regenjassen zijn traditioneel beige, maar deze zomer zijn ze werkelijk in alle kleuren van de regenboog te krijgen. Van voorspelbaar zwart tot vrolijk roze, rood of stralend groen.

Zara De Bijenkorf Blumarine

Manfield Weg met de strakke naveltruitjes, aansluitende minirokjes en stretchbroeken. Deze zomer kan je kleding niet los en luchtig genoeg zijn. De wijde tops van transparante stof met Indiase opdruk (gedragen met een zedig T-shirtje eronder) zijn nu al immens populair. De komende weken zal je ook voile rokjes en loszittende zomerjurken in de winkels zien opduiken. Kopen! Geel is de ultieme zomerkleur voor 2005, maar het staat natuurlijk niet iedereen optimaal. Toch is het zaak om nu alvast een paar gele accessoires te scoren, want over een paar weken zijn die echt overal uitverkocht. Wie er modieus bij wil lopen hoeft zich dus niet in een compleet gele outfit te hijsen, met een gele tas, zonnebril of een paar gele schoenen zit je ook goed.

Zara Niet alleen India beïnvloedt dit seizoen de mode, ook het Afrikaanse continent laat zich gelden. Het Safari-thema is helemaal terug. Warme aardetinten dus en natuurlijke materialen als dikke linnen, zijde en katoen. Grove houten tribalsieraden en dierenprints. Het betekent overigens niet dat je je à la Meryl Streep en Out-of-Africa in degelijk tropenkostuum moet hullen. In zomer 2005 worden de natuurlijke materialen - heel eclectisch - gecombineerd met glans en glitterstoffen en accessoires. Zo komen we meteen uit bij de volgende zomerse must-have ... ... glitters! Reken maar dat je deze zomer een zonnebril nodig hebt. Want met alle glimmende appliqués, sieraden, riempjes, glittervestjes en prints glinsteren we dat het een lieve lust is. Geen outfit compleet zonder 'glam'. En dan bij voorkeur in de vorm van glittertjes, glanspailletjes of strassteentjes. Zo krijgt iedere creatie een zonnige en - en daar gaat het in feite om - een luxueuze uitstraling. Want deze zomer is het definitief gedaan met de casual, verkreukelde look, glitter glamour is the way to go!

Trends
zomer