• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Lies Mertens lanceert tassen voor mannen

Lies Mertens lanceert tassen voor mannen

Door Caroline Brakel

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De Belgische tassenontwerper Lies Mertens, die bekend staat om haar duurzame tassen voor vrouwen, heeft voor het eerst ook tassen ontworpen voor mannen, zo meldt de ontwerper in een persbericht. Mertens begon drie jaar geleden haar eigen tassenlabel voor vrouwen en heeft een boetiek in Antwerpen. Daar zijn samples van de eerste herentassen nu al te zien.

De eerste tassencollectie voor mannen bestaat uit twee modellen: een rugzak die de William werd gedoopt en een briefcase, de Stefan. Beide zijn vanaf eind november te koop, maar vanaf nu alvast te bestellen. Wie voor 18 oktober een van beiden tassen bestelt, krijgt als extraatje zijn initialen in de tas verwerkt en als cadeautje een leren pasjeshouder.

De William is een rugzak die ook als een briefcase gedragen worden. De kracht van Mertens is namelijk dat zij esthetiek met functionaliteit combineert in haar ontwerpen. Zo vind je in de William twee compartimenten voor een laptop en verschillende zakken voor bijvoorbeeld een oplader, een koptelefoon of een zonnebril. De Stefan is wat klassieker, maar heeft ook ruimte voor een laptop en documenten en kan op twee verschillende manieren gedragen worden. Beide tassen zijn in verschillende leersoorten en kleuren verkrijgbaar: korrelig zwart leer, korrelig blauw leer en mat zwart en de Stefan komt daarnaast ook in mat blauw leer.

Zoals we van het tassenmerk gewend zijn, zijn beide tassen geïnspireerd door echte mensen en de tassen zijn een hommage op hun leven, dromen en idealen. Op de website en de Instagram-pagina van Lies Mertens zullen de komende weken de verhalen van deze muzes gedeeld worden. Zo werd de William, die 685 euro gaat kosten, vernoemd naar de een voormalig design stagiair van Mertens en de Stefan die 485 euro kost, werd geïnspireerd door haar coach ondernemen.

Beeld: Lies Mertens

Lies Mertens
mannentassen