• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Levi's meldt winstdaling en 2 nieuwe lijnen

Levi's meldt winstdaling en 2 nieuwe lijnen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De nettowinst van Levi Strauss & Co is in het derde kwartaal met 18 procent gedaald. De spijkerbroekenfabrikant wijt de afname aan fors gestegen belastingen en een bescheiden groei van de netto omzet. Volgens topman Phil Marineau heeft de hoge prijs van benzine de verkoop van de goedkopere lijnen van Levi's negatief beïnvloed.

"De marktomgeving is erg competitief," zei hij, "consumenten zijn voorzichtig." De nettowinst is van $46,6 miljoen vorig jaar gedaald naar $38,2 miljoen. De belastingafdracht is inderdaad fors gestegen voor het bedrijf: van $17,8 miljoen in 2004 naar $39,8 miljoen dit jaar. De operationele winst voor de vier maanden tot 28 augustus jl. is wel met 9 procent gestegen naar $139 miljoen. De herstructureringskosten van het concern zijn wel gedaald; van $28 miljoen naar $5 miljoen. Volgens Marineau heerst in Europa momenteel "het slechtste retailklimaat van de afgelopen 15 jaar". Het concern heeft verschillende stappen genomen in een poging het tij te keren, zo is er een meer modische productlijn en een nieuw winkelformat ontwikkeld, maar deze vernieuwingen hebben nog niet het gewenste resultaat gehad. Levi Strauss, dat in San Francisco is gevestigd, probeert al bijna acht jaar de daling van de verkopen te keren. Vorig jaar werd daartoe een aantal ingrijpende maatregelen genomen. Er werden fabrieken gesloten, werknemers ontslagen en verliesgevende productlijnen stopgezet. Het bedrijf heeft de focus verlegd naar de core merken Levi en Dockers en zijn goedkopere Signature-lijn uitgebreid. Een analist van KDP Investment Advisors heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat Levi Strauss het "redelijk goed" doet, zeker gezien de gedaalde kledingverkopen.

Ten einde zijn aanwezigheid in de premium jeansmarkt te versteken gaat het bedrijf in november twee nieuwe collecties lanceren. De lijnen - genaamd Red en Capital E - brengen spijkerbroeken vanaf $70.

Levi
Levi Strauss
Levis