• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Levi's heeft "teleurstellend jaar" gehad

Levi's heeft "teleurstellend jaar" gehad

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Levi Strauss & Co heeft over 2003 fors verlies geleden. Het Amerikaanse spijkerbroekenmerk heeft over het afgelopen boekjaar (eindigend op 30 november jl.) een netto verlies van $349 miljoen gerapporteerd. In 2002 boekte Levi nog winst. Tevens heeft het bedrijf eerder gepubliceerde resultaten voor 2001, 2002 en de eerste helft van 2003 fors neerwaarts bijgesteld. Dit bleek noodzakelijk nadat bij de boekhouding "menselijke fouten" aan het licht waren gekomen.

Er zijn geen aanwijzingen voor fraude, zo heeft het bedrijf laten weten. Levi Strauss meldde verder dat in 2003 ook de netto verkoop is gedaald, van $4,15 miljard in 2002 tot $4,09 miljard het afgelopen jaar. CEO Phil Marineau zei in een verklaring dat 2003 "een teleurstellend jaar" was voor Levi Strauss. "Het is in de loop van het jaar steeds verder achteruit gegaan met de bedrijfsresulaten, als gevolg van de slechte omstandigheden op zowel de Amerikaanse markt als in Europa." De topman ging verder: "De scherpe prijsconcurrentie heeft ook niet geholpen en we hebben zelf fouten gemaakt." Het bedrijf is wel tevreden over de sterke resultaten die het in Azie heeft geboekt en met de introductie van de nieuwe Levi Signature-lijn in de VS, Canada en Azie. Deze successen hebben echter niet de verliezen kunnen goedmaken die zijn geboekt met Levi's en Dockers in de VS en de zwakke Europese resulaten. In weerwil van de slechte resultaten sprak Marineau de verwachting uit dat de opbrengsten al in het eerste kwartaal van 2004 met ongeveer 5% zullen stijgen. Daartoe neemt het bedrijf naar eigen zeggen ingrijpende stappen. Focus ligt daarbij op een reductie van de kosten en verbetering van de verkoop.

De gecorrigeerde cijfers over de boekjaren 2002 en 2001 zijn als volgt. De winst over 2002 is herzien van $25 miljoen tot $7,3 miljoen en die over 2001 van $151 miljoen tot $93,7 miljoen.

 

Levi
Levi Strauss
Levis