• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Levi's groeit in Q1 2008

Levi's groeit in Q1 2008

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Levi Strauss & Co. heeft op wereldniveau in het eerste kwartaal van 2008, eindigend op 24 februari, een winst gerealiseerd van $97 miljoen. Dat is 12 procent meer dan de winst van dezelfde periode vorig jaar ($87 miljoen). De omzet in deze periode steeg met 4 procent, van $1,04 miljard in 2007 naar $1,08 miljard in 2008. Volgens het concern is vooral de lage stand van de dollar voordelig geweest.

President en CEO van het concern, John Anderson, liet in een persbericht weten dat het bedrijf een roerig jaar tegemoet gaat, maar dat voor verdere winst uitgegaan wordt van een grotere omzet in de landen China, India en Rusland. Alsmede de vrouwensector. Op Europees niveau steeg de omzet met maar liefst 15 procent met betrekking tot dezelfde periode vorig jaar, tot $329 miljoen. De winst was $98,9 miljoen. Dit is het zesde kwartaal op rij waarin het Amerikaanse concern winst boekt. Hiermee maakt Levi's definitief een einde aan de donkere jaren die het label achter zich heeft. Deze ommekeer heeft volgens het bedrijf te maken met sterke verkoopcijfers van Levi's Red Tab premium men's denim en vasthoudendheid van de Europese retail; zowel groei binnen winkels als toename van winkels.

In de toekomst zal Levi's Europa zich focussen op de introductie van nieuwe producten en uitbreiding van het retailnetwerk. Het Amerikaanse merk denkt dat binnen drie tot vijf jaar het merendeel van de omzet van buiten de Verenigde Staten zal komen.

Levi's
Levi Strauss
Levis