• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Levi's boekt winststijging Q2

Levi's boekt winststijging Q2

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Levi Strauss & Co heeft in het tweede kwartaal een winststijging van 13,7 procent naar $45,7 miljoen (33,3 miljoen) geboekt. De omzet steeg met 5,8 procent naar $1,02 miljard. John Anderson, voorzitter van de in San Francisco-gevestigde groep, sprak van 'wederom een sterk kwartaal', hoewel de meeste winst gegenereerd werd door de forse omzet van Levi's en Dockers in de VS.

Vooral Dockers genoot een gunstig kwartaal in zowel de heren als damesactiviteiten. Ondertussen leverden Europa, Japan en Zuid Korea marginale resultaten. Terwijl de omzet in Noord Amerika met 4,6 procent steeg naar $579,3 miljoen, steeg de Europese omzet met maar 3 procent, voordelige wisselkoersen niet meegerekend. Het Verre Oosten leed onder de dalende omzet in zowel Japan en Zuid-Korea, beide belangrijke markten voor Levi's. Beide landen ondergaan veranderingen in management en hebben met hoge inventarisniveaus te maken. Volgens Anderson zal dit probleem voor het eind van het jaar niet worden opgelost. Het bedrijf heeft in beide landen een nieuwe premium lijn geïntroduceerde en hoopt hiermee deze markten nieuwe leven in te blazen. De eerste reacties op de lijn zijn veelbelovend geweest, aldus Anderson. De Noord Amerikaanse markt vertegenwoordigt 57 procent van de omzet gedurende de eerste helft, terwijl Europa en Azië de resterende 43 procent vertegenwoordigen.

Het Levi's merk blijft, met 71 procent van de omzet in de eerste helft, de bestseller van de groep. Dockers vertegenwoordigt 22 procent van de omzet in de eerste helft.

Levi's
Levi Strauss
Levis