Lee Jeans is een exclusief partnerschap aangegaan met de Koninklijke Antwerpse Modeacademie. Het is een onderdeel van de ‘continue investering in de toekomst van mode’ van Lee Jeans, aldus het persbericht.

Verschillende studenten zijn een mentorschap aangeboden en hebben de mogelijkheid gekregen met Lee Body Optix. “Onder impuls van Walter van Beirendonck heeft de Modeacademie altijd rond het lichaam gewerkt, waardoor het logisch werd om een samenwerking met Lee Body Optix op touw te zetten,” aldus het persbericht. De gekozen studenten werden gedurende een volledig academisch jaar begeleid door de teams van VF Corporation, waar Lee Jeans onder valt. Nadat de studenten de technologie van de Body Optix onder de knie hadden, selecteerde het professionele team één stuk waarvan een prototype gemaakt zou worden door middel van premium denim en laser afwerking. De prototypes worden tentoongesteld tijdens tentoonstelling van de Modeacademie die vanaf 2 juni te zien is.

“Antwerpen is één van de weinige modeacademies ter wereld waar stages geïntegreerd worden in het programma,” aldus docent modeontwerp aan de academie, Maureen de Clerq, in het persbericht. “Dus de kans die de studenten hier aangeboden krijgen om buiten de creatieve ‘bubble’ te gaan werken, met alle faciliteiten die hen ter beschikking gesteld worden, is van onschatbare waarde. Het is vooral een fantastische opportuniteit om vrouwenkledij anders te gaan bekijken. We zijn dus op zoek gegaan naar hoe ons opkomend talent meer creativiteit en nieuwe ideeën naar het Body Optix DNA kon brengen.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN