• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Le Coq Sportif in sportkleding

Le Coq Sportif in sportkleding

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In de Benelux is vanaf komend najaar hockeykleding van Le Coq Sportif te koop. Een collectie tenniskleding volgt in 2008 en daarna kledinglijnen voor wielersporten en fitness. Dat heeft de Unlimited Sports Group, onderdeel van FL Sport, dat in het bezit is van de licentie voor de Benelux, afgesproken met het sportieve kledingmerk. Ook is de licentieovereenkomst verlengd tot en met eind 2017. Het is voor het eerst dat het merk sportkleding en schoenen op de markt brengt. De schoenen en kledingstukken van Le Coq Sportif tot nu toe, waren weliswaar sportief van uitstraling, maar toch nadrukkelijk bedoeld als modeartikelen.

"De sportkleding zal alleen in de Benelux op de markt komen," vertelt woordvoerder Bart van Schijndel. Unlimited Sports is op dit moment nog bezig met de ontwikkeling van de hockeycollectie die het volgende seizoen in de winkels moet liggen. De kledinglijn is rechtstreeks verbonden aan de licentie en die geldt alleen voor de Benelux. Volgens Schijndel is het uniek dat er een nieuwe licentieovereenkomst is. "In de meeste andere Europese landen zijn de licenties gestopt," vertelt hij. Unlimited Sports brengt het merk sinds vier jaar op de Nederlandse markt.

Le Coq Sportif werd in het begin van de twintigste eeuw opgericht door sportliefhebber Emile Camuset. In 1966 ontstond er een partnerschap met Adidas, dat het bedrijf later overnam en in 1995 weer van de hand deed. "Mede als gevolg van die onrust is het merk in Europa relatief klein gebleven," verklaart Van Schijndel. In Nederland is de naamsbekendheid van het merk echter groot. Een van de slimme publiciteitsacties is het inzetten van bekende Nederlanders als wielrenner Tom Boonen en Jim Bakkum uit de musical Grease. Ook ontwikkelde het merk onlangs een paar gouden hockeyschoenen met hockeykampioene Fatima Moreira de Melo.

LE COQ SPORTIF