• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kleedkamerhulp

Kleedkamerhulp

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In Groot Brittannië zal binnenkort een elektronisch adviessysteem voor pashokjes zijn intrede doen. Het bestaat uit aan camera's gekoppelde monitors, die de klant op gepaste toon van commentaar voorzien.

Qinetiq, voorheen het Britse onderzoeksinstituut voor defensie, heeft het systeem ontworpen. Oorspronkelijk werden de gebruikte camera's dan ook ontwikkeld voor afstandmeters op wapens. Deze camera's kunnen een driedimensionaal beeld van objecten scheppen. Dit doen zij aan de hand van referentiepunten, duizend in totaal.

Voor het systeem worden op verschillende hoeken in het pashok zes van deze camera's geplaatst. Zij analyseren kleuren en materialen van de in het hokje aangepaste kleding. Vervolgens schatten deze de maat en het figuur van de koper. Computers combineren de uitkomsten van de analyse. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de tint van het gezicht en de haarkleur Aan de hand van deze uitkomsten komt de computer tot een evenwichtig oordeel. Dit oordeel wordt de klant uiteindelijk op voorzichtige wijze meegedeeld.

Volgens Douglas Millard van Qinetiq kan de apparatuur niet alleen nuttig zijn om twijfelende klanten op discrete wijze van advies te voorzien, maar zou het op den duur ook dienst kunnen doen als bewakingssysteem. De prijs van de camera's zal bij massaproductie ongeveer dertig pond bedragen. Daarmee is het gehele systeem goedkoper dan bestaande laser-gestuurde alternatieven.

Engeland
Groot-Brittannië
qinetiq