• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kledingmerk Missguided moet Kim Kardashian 2,7 miljoen dollar betalen

Kledingmerk Missguided moet Kim Kardashian 2,7 miljoen dollar betalen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kim Kardashian heeft de rechtszaak tegen Missguided USA gewonnen, zo meldt de BBC. De beroemdheid klaagde het bedrijf aan nadat het pretendeerde dat Kardashian kleding van de webshop aanprijsde door foto’s van haar te gebruiken. In feite maakte het bedrijf namaak varianten van de designer items die Kardashian droeg. Missguided moet de beroemdheid 2,7 miljoen dollar (2,4 miljoen euro) betalen.

Op de website van het van oorsprong Britse merk is zelfs een pagina gewijd aan looks die Kardashian heeft gedragen. De beroemdheid was eerder al vocaal over het feit dat haar outfits, die vaak van high end designers zijn, snel worden nagemaakt. Zo droeg ze een one-of-a-kind Mugler jurk die al binnen 24 uur was nagemaakt en op een webshop verscheen.

Kim Kardashian spande in februari de zaak tegen Missguided USA aan. Op Twitter meldde ze destijds dat ze niet langer ‘stil kon zitten’ toen ze zag hoe namaak niet alleen haar man [Ye West, die naast artiest ook ontwerper is, red.] maar ook andere ontwerpers beïnvloedde.

Kim Kardashian
Missguided
namaak