Kim Jones, de Britse modeontwerper en creatief directeur van Dior Homme, zal vanavond tijdens de Fashion Awards in Londen de eerste ‘Trailblazer Award’ in ontvangst nemen. Dit maakt de British Fashion Council bekend in een persbericht.

De ‘Trailblazer Award’ erkent de creatieven die de modeindustrie vernieuwen en bepalen. Jones verdient volgens de British Fashion Council de prijs voor het aanvoelen van de tijdgeest en het ‘bevragen van de status quo met inachtneming van erfgoed, geschiedenis, creativiteit en innovatie’.

Vorige maand kondigde de Fashion Award-organisatie aan Miuccia Prada (CEO van het Italiaanse modehuis Prada) te eren met een ‘Outstanding Achievement Award’. Cyrill Gutsch, oprichter van duurzaam modeplatform Parley for the Oceans, neemt vanavond de ‘Special Recognition Award for Innovation’ in ontvangst en Vivienne Westwood krijgt de prijs voor ‘positieve verandering’ uitgereikt.

De British Fashion Council erkent tijdens de prijsavond modeprofessionals die een belangrijke bijdrage leveren aan de mode-industrie wereldwijd. De genomineerden voor 2018 zijn onder andere in de categorie ontwerper van het jaar, vrouwenmode: Victoria Beckham, Clare Waight Keller (Givenchy), Jonathan Anderson, Roksanda Ilinčić en Simone Rocha. In de categorie mannenmode zijn de ontwerpers Craig Green, Jonathan Anderson, Kim Jones (Dior Homme), Martine Rose en Riccardo Tisci (Burberry) genomineerd.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN