• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kijken: Veronique Branquinho lanceert DIY-collectie voor Veritas

Kijken: Veronique Branquinho lanceert DIY-collectie voor Veritas

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

In plaats van kledingstukken, verkoopt Veritas nu patronen van kledingitems. Het is onderdeel van de samenwerking met Veronique Branquinho, zo blijkt uit het persbericht. De collectie bestaat uit 14 zelf te maken kledingstukken en een serie handtassen en panty’s.

Branquinho stelt voor de samenwerking haar patronen ter beschikking van het publiek. “De kerngedachte die Veritas en Veronique Branquinho samenbracht is de liefde voor het maakproces van kleren, voor het métier, de handwerktechnieken en voor accessoires als middel om een subtiele vrouwelijkheid en unieke persoonlijkheid uit te drukken,” aldus het persbericht. Er zijn negen modellen om zelf te naaien, twee jurken, twee blouses, een sweater, een sweaterjas, twee rokken en een pantalon. Daarnaast zijn er vijf items om te breien. Alle items zijn uitvoerbaar in diverse kwaliteiten en kleuren.

“De collectie van Veronique Branquinho for Veritas vormt een heerlijk tegengewicht in een wereld van vluchtige tendensen. Zelf naaien en breien is een trage, plezierige en zinvolle bezigheid die haast meditatief werkt.” De collectie wordt aangeboden in een verpakking met daarin de naaipatronen en breimodellen, een omschrijving en een innaailabel. De moeilijkheidsgraad van de stukken verschilt per item. Online zijn er tutorials te volgen en Veritas heeft een speciale Facebookgroep opgericht voor hulp en tips.

De collectie lanceert op 25 oktober.

Beeld: Via Veritas

Veritas
Veronique Branquinho
Veronique Branquinho for Veritas