Kijken: Giorgio Armani’s cruise collectie 2020 in Tokyo

Giorgio Armani presenteerde op 24 mei zijn eerste cruise-collectie 2020 in Tokyo. De ontwerper toonde in totaal 122 looks. Een ingetogen catwalk gaf ruimte aan de neutrale en stijlvolle formele silhouetten van de Italiaanse ontwerper. De presentatie van de collectie viel samen met de heropening van de Japanse flagshipstore in de Armani /Ginza Tower.

Kijken: Giorgio Armani’s cruise collectie 2020 in Tokyo

De cruise-collectie 2020 was volgens Armani een ‘compacte representatie van zijn stijl, die door de jaren heen gelijk is gebleven.’ “Als een eiland in het modesysteem”, verklaart de ontwerper in het persbericht. Dat eiland waar de ontwerper naar refereert, het letterlijke en figuurlijke eiland, was de inspiratie voor de cruise collectie. Linnen, zijde en satijn werden geaccentueerd met stevig leer en breisels. De ontwerper gebruikte voor zijn kleurenpalet neutrale tinten die overliepen in helder blauw en levendig rood.

Kijken: Giorgio Armani’s cruise collectie 2020 in Tokyo

De silhouetten van de vrouwencollectie waren vloeiend en langwerpig. Lange jassen, poncho’s en sjaals bedekten de schouders en buste. Het maatpak speelde een grote rol in de herencollectie van Armani’s cruise-show 2020. Double breasted blazers werden afgewisseld met getailleerde bomberjacks.

Kijken: Giorgio Armani’s cruise collectie 2020 in Tokyo

Giorgio Armani cruise collectie 2020: een eiland op zich

Armani bezocht Tokyo voor het laatst in 2007. Vorig jaar stond de presentatie van de cruise-collectie in Shanghai op de agenda. Deze werd volgens WWD uitgesteld om technische en logistieke redenen. Door de jaren heen presenteerde Armani zijn cruise-collectie in Londen, Peking, Rome, New York en Parijs.

Kijken: Giorgio Armani’s cruise collectie 2020 in Tokyo

Het modehuis Armani is niet een van de populairste luxe modehuizen van het moment. Toch verwacht het huis, dat nog steeds in handen is van de oorspronkelijk oprichter, de komende twee jaar te groeien. Deze wens spreekt de ontwerper uit tegenover Fashion Network.

Kijken: Giorgio Armani’s cruise collectie 2020 in TokyoKijken: Giorgio Armani’s cruise collectie 2020 in TokyoKijken: Giorgio Armani’s cruise collectie 2020 in Tokyo

Beeld: Giorgio Armani cruise collectie 2020 via Giorgio Armani

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN